Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesinde hizmet veren 19 Mayıs Mahallesindeki Olimpik Yüzme Havuzu hizmete girdi. Yaklaşık bir aydan beri yoğun bir tadilat ve bakımdan sonra hizmete giren Olimpik yüzme havuzu büyük ilgi görüyor. Geçen yıl 1700 çocuğun yüzme eğitimi aldığı havuzda, bu yıl sayının 2 bine ulaşması bekleniliyor.

                                      

 

“HİZMETTE SINIR YOK”

Hizmette sınır tanımayacaklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, açılışı yapılan Olimpik Yüzme havuzunun Batman halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. İl Müdürü Eren yaptığı açıklamada; “Olimpik Yüzme havuzu Pazar ve Pazartesi hariç haftanın 5 günü 09.00 ile 12.00 arasında 7-14 yaş arasındaki çocukların eğitimi için ayarlandı. Yine Salı ve Cumartesi günleri saat 14.00 ile 18.00 saatleri arasında bayanlara, Çarşamba, Perşembe, Cuma günleri 14.00 ile 18.00 saatlerinde ve Pazar günü ise 12.00 ile 18.00 saatlerinde erkeklerin hizmetinde olacak.” dedi.

 

 

GİRİŞ ÜCRETİ 10 TL  

Son 3 yıldan bu yana giriş ücretini 10 lira gibi cüzi bir rakamla sabit tuttuklarını belirten İl Müdürü Halil Eren, amaçlarının herkesin faydalanmasını sağlamak olduğunu söyledi. Eren; “7’den 70’e herkesin faydalanması için halk günlerinde giriş ücretini 10 lira ise sabit tuttuk.  Ayrıca bu yıl bayanlarımızın havuza bonesiz giremeyeceğini de hatırlatmak isteriz. Temiz ve hijyenik bir hizmet için tüm vatandaşlarımızdan anlayış ve destek bekliyoruz. Tecrübeli ve eğitimli personelimizle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

 

14 YAŞI VE ÜSTÜ FAYDALANACAK

7-14 yaş arasındaki çocukların eğitime alınacağının altını çizen İl Müdürü Halil Eren, halk günlerinde havuza giriş yaşının 14 olduğunu söyledi. Eren; “Bay ve bayan günlerinde Bakanlığımızın belirlediği yaş kriteri bu yıl 14 yaş ve üzeridir. 14 yaş altı çocuklarımız ise eğitimlerimizden faydalanabilir.” diye konuştu. Havuz yetkilileri ayrıca, halk ve eğitim günlerinde içeriye yiyecek ve içecek girişinin yasak olduğun, hizmette olan kantinden tüm ihtiyaçlarını temin edebileceklerini ifade ettiler.