Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün 2022-2023 Okul Sporları faaliyet Programında yer alan Genç Erkekler (Liseler) A Futbol maçları muhteşem bir finalle sona erdi. Finalde 2 spor lisesi karşı karşıya geldi. Veysel Karani İHAL Spor Lisesi ile Batman Spor Lisesi futbol takımları karşılaşmanın ilk 90 dakikasını 0-0 bitirdi. Kural gereği direk penaltılara gidilen maçta, Batman Spor Lisesi final maçını 3-1 kazanarak Batman Şampiyonu oldu.

FİNALE YAKIŞAN KARŞILAŞMA

Son derece centilmence geçen karşılaşmada sporcular, antrenörler ve okulların idarecileri Fair Play çerçevesinde birbirlerini maç öncesi ve sonrası tebrik ederek, örnek bir davranışa imza attılar. Final maçında ikinci olan Veysel Karani İHAL Spor Lisesi takımının kupa, madalya ve başarı belgelerini Gençlik Spor Şube Müdürü Ömer Polat verdi. Birinci olan Batman Spor Lisesinin madalya ve başarı belgelerini Veysel Karani İHAL Spor Lisesi Müdürü Mehmet Siraç Dadak verirken, şampiyonluk kupasını ise Okul Sporları Şube Müdürü Servet Dursun verdi.

“BATMAN’A YAKIŞAN FİNAL OLDU”

Karşılaşmanın ardından 2 takımı da tebrik eden Okul Sporları Şube Müdürü Servet Dursun, final maçının Batman’a yakışır bir şekilde sonlandığını söyledi. Şube Müdürü Dursun; “Ülkemizde yaşanan depremden dolayı ara verilen okul sporları faaliyetlerine kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugünde liseler arası genç erkekler A kategorisinin final maçını oynattık. Güzel bir maç izledik. birinci olan Batman Spor Lisesi ilimizi ve okulunu bölge maçlarında temsil etmeye hak kazındı. Şimdiden başarılar diliyorum.” diye konuştu. Ödül töreni ve konuşmaların ardından, her iki takımın sporcuları birbirlerine sarılarak tebrik etmesi ise, futbol adına güzel görüntülerin yaşanmasına neden oldu.