Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Üniversite Öğrenci yurtları, adeta 5 yıldız konforunda hizmet veriyor.  Seyyid Bilal Erkek Öğrenci yurdunda 1062, Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdunda 1000 ve Batman Kız Öğrenci Yurdunda da 820 öğrenci faydalanıyor.  

 

“ODALAR 3 KİŞİLİK” 

Batman’da yaklaşık 3 bin öğrenciye hizmet veren öğrenci yurtlarında odaların 3 kişilik olduğunu belirten Yurt İdare Şube Müdürü Hüseyin Onat, Gençlik ve Spor Bakanlığının ve İl Müdürlüğünün desteğiyle hizmette sınır tanımadıklarını söyledi. Onat yaptığı açıklamada; “Hizmet anlamında Türkiye’nin sayılı illeri arasında yer alıyoruz. Bakanlığımız tarafından öğrencilerimize günlük 19 TL beslenme yardımı yapılıyor. Odalarımızda 3 adet tek kişilik yatak, internet, mini buzdolabı, WC, Lavabo, banyo, dolap ve bir odanın içinde bulanması gereken her şey var. Odalarımız geniş ve refahtır. Öğrencilerimiz için her şey düşünülmüş. Yurt başvurularımız E-Devlet üzerinden yapılıyor.” diye konuştu. Müdür Onat ayrıca, yurtlarda özel olarak çamaşırhane ve ütü odalarının da mevcut olduğunu da sözlerine ekledi. 

 

“KÜLTÜREL, SANATSAL VE MESLEKİ KURSLAR VAR” 

Bütün öğrenci yurtlarında uzman eğitmen ve antrenörler eşliğinde sportif, mesleki, kültürel, sanatsal, eğitsel ve farklı alanlarda kurslarının olduğunu belirten Yurt İdare Şube Müdürü Hüseyin Onat, öğrencilerin boş zamanlarını verimli geçirdiklerini söyledi. Onat açıklamasının devamında şunları söyledi; “Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz boş zamanlarını verimli geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Müzik Kursu, Resim Kursu, Dart Kursu, Kuaför Kursu, KPSS Kursu, İngilizce Kursu, Hadis-i Şerif Eğitimi, Tefsir Eğitimi, İslam Tarihi ve birçok atölyemiz mevcuttur. Zengin kütüphanemizde öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla ders çalışıp, ek kaynaklardan faydalanabiliyor. Türkiye’nin her yerinde öğrencilerimiz bizleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirler.” Onat ayrıca, gelen bütün öğrencileri yerleşene kadar misafir öğrenci olarak almaya başladıklarını da açıkladı.