Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Badminton Federasyonunun birlikte yürüttüğü ‘Orda bir Köy Var Uzakta’ projesi kapsamında Batman’ın Gercüş ilçesine 48 kilometre uzaklığında bulunan Yemişli (Botıka) köyüne gidildi. Proje kapsamında öğrencilere Badminton Federasyonunun gönderdiği Raket, top, file, dikme ve spor malzemesi hediye edildi. İlçe merkezine 48 kilometre uzaklıkta bulunan Yemişli köyündeki çocukların sevinci görülmeye değerdi.

 

 

 

“OKULLARIMIZ SPORLA HAYAT BULUYOR”

Malzeme dağıtım töreninde konuşan Gercüş Gençlik ve Spor İlçe Müdür vekili Serkan Soyvural, amaçlarının tüm köy okullarına ayırım yapmadan destek olmak olduğunu söyledi. Soyvural; “Köy okullarımız spor destekleriyle adeta yeniden hayat buluyor. Yemişli köyümüzde 250 öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Zaman zaman bu köyümüze spor malzemesi desteği sunuyoruz. Bugün Bakanlığımız ve Badminton Federasyonunun gönderdiği spor malzemesi verdik. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu.

 

 

 

“KÖYLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren ise, köy okullarını önemsediklerini söyledi. İl Müdürü Eren; “Sadece merkez ve ilçelerinde değil, tüm köylerimize spor hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Federasyonlarımızla sürekli irtibat halinde çalışıyoruz. Emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederiz.” diye konuştu. Badminton İl Temsilcisi Salih Yıldız İse, badminton branşının her geçen gün büyük ilgi gördüğünü belirtti.