Gençlik Spor Bakanlığının Damla Projesi kapsamında ilimize farklı üniversite ve ülkelerinden gelen gönüllü öğrenciler, Kozluk ilçesini gezip bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. 

 

'Hayalleri Tebessümle Renklendirelim'  sloganıyla, Türkiye’nin 4 bir yanından ve sınırların ötesinden bir araya gelen gönüllülerle, insanlığa dokunarak topluma iyilik ve merhameti yaymayı amaçlayan Damla projesi Kozluk ilçesinde farklı çalışmalara imza atarak gönüllerde taht kurdular. 

 

 İlk olarak ilçe Müftülüğüne bağlı Kur-an kursu ziyareti ile başlayan Damla Projesi gönüllüleri, ardından eğitim gören gençlerle oyunlar oynadılar. Kur-an Kursu ziyaretinden sonra 3 aileyi ziyaret edip tebessümlerine ortak oldular. Ardından Tozunpınar (Ayngebire) mesire alanına gidip piknik yapan ailelerimiz ziyaret ettikten sonra, çevre temizliği ve kuş yemlikleri astılar. Son olarak Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret ettiler. Damla projesinin ilçede farklı bir hava estirdiğini belirten Kozluk Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Abdülbasir Alağaş ve Kozluk Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Rüzgar; “Gençlik Spor Bakanlığının Damla Projesi kapsamında ilimize farklı üniversite ve ülkelerinden gelen gönüllü öğrenciler, Kozluk ilçesimizi gezip bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler. Gençlik Merkezimizin hazırladığı müzik dinletisinden sonra okul ziyareti sınıfların gezilmesi ve şehit öğretmenimizin okul anılarından oluşan sinevizyon gösterisi izlendi. Programda duygu dolu anlar yaşayan gönüllülerimiz anı defterini doldurduktan sonra vedalaşarak ilçemizden ayrıldılar. Projede emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” diye konuştular. Damla Projesinin gönüllüleri, bu tarz projelerin devamını dileyerek kendileriyle yakından ilgilenen herkese teşekkür ettiler.