Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından  yürütülen " İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında  15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbeci askerlere karşı kahramanlık örneği gösteren  isimler ilimizde 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattılar.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ahmet Güler, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını Vali Ahmet Deniz yaptı.

 

Konuşmasında geçen yıl 15 Temmuz gecesi ülkemizin  Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirten Vali Deniz, "Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dimdik duruşu, Silahlı kuvvetlerimizin içindeki vatanperver yiğitler, Emniyet mensuplarımızın içindeki kahramanlar ve asil milletimizin kararlı, yürekli duruşu sayesinde bu belayı defettik. Türkiye'nin tüm meydanlarında olduğu gibi henüz Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı gelmeden yürekli ve vatanperver Batmanlı hemşehrilerimiz meydanlardaydı. Batman o gece ve sonrasında tutulan Demokrasi Nöbetlerinde muhteşem bir duruş sergiledi. Aynı duruşu 15 Temmuz'un yıldönümünde de gösterdiler.

 

Çanakkale'de bu milleti dize getiremeyenler, piyonlarıyla bunu başarmaya çalıştılar ama yine başaramadılar. O gün dize gelmeyan bu millet, 15 Temmuz'da da gelemedi ve gelmeyecektir. Bu hainlerin arkasındaki güçlerin amacı; bir iç savaş çıkartmaktı, ama asil milletimiz; Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla ve Çerkez'iyle ve Alevi'siyle, Sünni'siyle kahramanca bir duruş sergiledi. Gerekirse; vatan ve bayrak için hepimiz ölmeye hazırız. Bölücü terör örgütü için de, bir tek terör örgütü mensubu kalmayıncaya kadar mücadelemiz kararlıkla devem edecektir " diye konuştu.

 

Açış konuşmasının ardından sanatçı Veysel Çelik tarafından  vatandaşların beğeni ile izlediği, 15 Temmuz temalı kum sanatı gösterisi gerçekleştirildi.

 

Daha sonra  Ersin Düzen moderatörlüğünde 'İçimizdeki Kahramanlar’;  Yusuf Özgün, Mehmet Köse ve  Yusuf Ak, 15 Temmuz gecesi darbeci askerlere karşı verdikleri mücadeleyi anlatılar.

 

Programın sonunda  Vali Deniz, 15 Temmuz Gazisi Batmanlı Abdullah Ağaya'ya Türk Bayrağı ve plaket verdikten sonra vatandaşlar Kahramanlarla hatıra fotoğrafı çektirdiler.