Beşiri Kaymakamlığı ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün birlikte organize ettiği ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteklediği ‘Bahar ve Spor Şenlikleri’ turnuvalarının açılışı yapıldı. Spor salonunda yapılan görkemli açılışta 30 okula forma takımı hediye edildi.



‘TURNUVALARIMIZ İLÇEYE RENK VE HEYECAN KATACAK’

‘Bahar ve Spor Şenlikleri’ turnuvalarının açılışında konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, sporu tabana yaymanın çabası içinde olduklarını söyledi. İl Müdürü Özperk ,”Beşiri Kaymakamlığımızın destekleriyle ilçemizdeki turnuvalarımız 09 Mart 2020 tarihinde başlayıp, 12 Haziran 2020 tarihinde sona erecektir. Yaklaşık 30 dalda ve farklı kategorilerde yapılacak olan ‘Bahar ve Spor Şenlikleri’ Beşiri ilçemize sportif anlamda, renk ve heyecan katacaktır. Bunda başta büyük emekleri olan Sayın Kaymakamımız Sinan Aşcı’ya, ilçe Müdürümüz Sayın Ender Hazar’a, ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Hüsamettin Akın’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



“ÇOCUKLARIMIZA NE YAPSAK AZDIR”

‘Beşiri’li çocuklara ne kadar hizmet etsek azdır” diyen Kaymakam Sinan Aşçı, Bahar ve Spor Şenliklerine 7’den 77’ye herkesin katılım sağlamasını istedi. İlçe Kaymakamı Aşcı; “Bu tür turnuvalar insanlar arasındaki kırgınlıkları kaldırır ve yerini tatlı bir rekabete bırakır. Sahada mücadele eden takımlarımız galip ve mağlup olabilir. Ancak kazanan hepimiz olacağız. Beşiri olarak bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Amacımız sporun birleştirici gücünü ve etkisini göstermektir. Bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.



DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Beşiri’de çeşitli kategorilerde Türkiye derecesi yapan sporculara Kaymakam Sinan Aşcı, Beşiri Belediye Başkanı Sait Karabulut ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk tarafından çeşitli ödüller verildi. Türkiye derecesi yapan sporcuları tebrik eden Kaymakam Sinan Aşcı, Beşiri’yi herhangi bir kategoride Türkiye çapında temsil eden sporcuları ödüllendirmeye devam edeceklerinin müjdesini verdi. 



“ÖRNEK İLÇE OLACAĞIZ”

‘Bahar ve Spor Şenlikleri’ turnuvaları hakkında bilgi veren Beşiri Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ender Hazar, örnek ilçe olacaklarını söyledi. İlçe Müdürü Hazar; “Turnuvalarımızın açılışını voleybol ile yaptık. 3 aylık program dâhilinde sportif olarak farklı kategorilerde futbol, basketbol, Masa Tenisi, badminton, Dart, Bocce, atletizm, kort tenisi ve satranç turnuvalarımız olacak. Yine Sağlık için pedal Çevir etkinliği, ağaç dikimi, çocuk oyunları şenliği, Ana sınıfı öğrencilerine yönelik ‘’Yeter ki Çocuklar Gülsün’’ etkinliği, Doğa Yürüyüşleri, Beşiri Merkez, İki Köprü beldesinde ve tüm köylerde aynı anda yapılacak ’’Çöpümü Alıyorum ve Bir Daha Atmıyorum’’ sloganı ile çevre bilinci açısından farkındalık oluşturacak çevre temizliği etkinliği, ‘’Bir Fidan da Sendik’’ sloganı ile gençlerimiz ve halkımızın katılımıyla yapılacak ağaçlandırma etkinliği ve daha bir çok sportif, kültürel, sosyal ve farkındalık yaratacak etkinliklere imza atacağız.” dedi.İlçe Müdürü Hazar ayrıca açılışta kendilerini yalnız bırakmayan başta Kaymakam Sinan Aşcı’ya, Belediye Başkanı Sait Karabulut’a, Gençlik ve Spor İl Müdürdü Mehmet Şafi Özperk’e, Yüzbaşı Aydın Günü’ye, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yılmaz’a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüsamettin Akın’a, Okul Müdürlerine, kamu kurum ve kuruluş müdürlerine, öğretmenlere, öğrencilere ve tüm davetlilere teşekkür etti.