Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle bir açıklamada bulundu.  “Kamuoyunun doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesini ilke edinmiş tarafsız ve özgür basının demokratik, şeffaf ve gelişmiş devletlerin önemli güçlerinden biridir” diyen İl Müdürü Özperk, özellikle pandemi döneminde basın mensuplarının zorlu bir görev üstlendiğini ifade etti.  

 

 

 

“GAZETECİLİK FEDAKÂRLIK VE AZİMDİR” 

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, basın mensuplarını onurlandırmak için sadece Türkiye'de kutlanmasının dışında, haber uğruna görev başında hayatını kaybeden gazetecilerin anıldığı bir gün olma özelliği de taşıyor. Dolayısıyla 10 Ocak, çalışan gazetecilerin fedakârlık ve azminin yanı sıra hak ve haklılık mücadelesinin de bir sonucudur" dedi.  

 

 

 

“TÜM RİSKLERE RAĞMEN GÖREVLERİNİN BAŞINDALAR” 

Basın ve ifade özgürlüğünün, halkın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda hem geleneksel hem de dijital medya organlarının vatandaşlara tüm gelişmeleri doğru aktarılmasının ve kamuoyunun bilgilenmesinde gazetecilerin kilit bir rol oynadığını kaydeden Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; "Türkiye'de neredeyse bir yılını dolduran yeni tip korona virüs salgınının tüm risklerine rağmen vatandaşların haber alma hakkını teslim etmek için gece gündüz çalışan gazetecilerimiz, yerine getirdikleri bu zorlu görevle salgınla mücadelenin görünmez kahramanları arasında yer alıyor. Tüm bu zorluklara rağmen basın mensuplarımız haber peşinde koşmaktan hiçbir zaman vazgeçmedi. Dolayısıyla dün olduğu gibi, bugün ve bundan sonra da sorumluluğunun farkında olan, objektif, meslek ilkelerine bağlılığı ve saygısı tartışma konusu dahi edilemeyecek olan Batman'daki basın mensuplarımızla birlikte bu kadim şehrimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, basın emekçilerimize başarı, sağlık, huzur, mutluluk ve esenlik dolu daha nice yıllar diliyorum" diye konuştu.