Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün kenar mahallelere verdiği önem semeresini vermeye başladı. 19 Mayıs Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezi Badminton spor salonunda eğitim gören sporcular 3 yıl gibi kısa bir zamanda Milli Takıma kadar yükseldi.  

 

 

ALT YAPIDAN SPORCU FIŞKIRIYOR

Göreve geldiği günden beri alt yapıya büyük önem verdiklerini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren 19 Mayıs, Çay, Yeşiltepe, Hilal, Beşevler, Bağlar, İluh, Huzur ve bu bölgelerden gelen küçük sporcuları, tecrübeli antrenörler eşliğinde badminton spor salonunda eğitildiklerini söyledi.  İl Müdürü Halil Eren; “Son yıllarda kenar mahallerimizde başlattığımız Badminton alt yapımızda güzel çalışmalar yaparak iyi sonuçlar almaya başladık. Bu çalışmalar sonucunda seçtiğimiz öğrencilere haftanın belirli günleri antrenörlerimiz eşliğinde badminton antrenmanları yapıldı. Bunların içinde üstün yetenekli sporcularımızdan özel bir gurup oluşturduk. Alt yapı ve programlı çalışmanın sonucunda bölgesel ve ulusal başarılar elde ettik. Özellikle Okullar arası müsabakalarda Selçuklu Ortaokulu Türkiye üçüncülüğü elde etti. Analigte Türkiye finaline kalarak büyük bir başarı sağladık. Yine Nurşin Sevgin isimli sporcumuz milli takıma seçildi.  Sevgin, U17 Open Turkey ve Türkiye Uluslararası Gençler badminton turnuvasında mücadele etti. Ayrıca antrenörlerimizden Mizgin İlhan ve Serhat Kicki Milli takım antrenörü olarak görev aldılar.  13 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonasında sporcularımız Nurşin Sevgin, Muhammed Göktepe ve Ömer Faruk Altuner İlk 16’ya kalarak adını Anatabloya yazdırırken, 11 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonasında ise Sultan Çetres, Medine Çetres ve Şilan Yüce 16’da ana tabloya girdiler. “diye konuştu. 

 

 

“DUYARLI İDARECİLER”

Yapılan tüm çalışmalarda kenar semtlerde bulunan okul idarecilerinin büyük duyarlılık gösterip çocukları teşvik ettiğini belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “Kurumumuzda kadrolu badminton antrenörlerden Salih Yıldız’ın 19 Mayıs ilkokulunda okuması, çocuklara daha çok önem vermesini sağladı. Yine 19 Mayıs Ortaokulu Müdürü Fahrettin Arı’ya, Selçuklu Ortaokulu Müdürü Emin Toğluk’a, tüm idareci ve Beden eğitim öğretmenlerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu başarı ile yetinmemeli Milli sporcularımız diğer çocuklarımıza örnek olmalıdır. Başarı bütün Batman’ındır. Emeği ve katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.