Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Judo Federasyonu ve Türkiye Engelliler Sporları Federasyonunun 2017-2018 faaliyet programında yer alan Gençler Şampiyonasında, Türkiye dereceleri çıkardık. Denizli ilinde yapılan şampiyonada Batman’ı temsilen katılan Hayrünnisa Aslan 78 Kilogramda Türkiye 2.si olurken, Harun Kurtbaş ise 100 kilogramda Türkiye 7.si olmayı başardı. 

 

 

GÖRME ENGELLİ SPORCUMUZDAN BÜYÜK BAŞARI

Türkiye Görme Engelliler sporları Federasyonunun düzenlediği Türkiye Judo şampiyonasında ümitler kategorisinde yarışan Mehmet Şah Kural 55 kilogramda Türkiye 3.sü oldu. Kural yıldızlar kategorisinde de 55. Kilogram dalında da Türkiye ikincisi olarak göğsümüzü kabarttı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün antrenörü Ömer Polat’ın çalıştırdığı sporcuların Türkiye dereceleri yapması büyük bir sevinçle karşılandı. 

 

 

‘BATMANLILARA JUDO’YU SEVDİRDİK’

Batman halkına judo sporunu sevdirmeyi başardıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, elde edilen Türkiye derecelerinin büyük emeklerin sonucu olduğunu söyledi. İl Müdürü Eren açıklamasının devamında; “İyi bir alt yapı ve düzenli bir programla okullarımızda, mahallelerimizde ve ilçelerimizde antrenörlerimiz sporcu taraması yaptılar.  Zamanla judo sporunun önemini kavrayan veliler ve sporcular, daha fazla zaman ayırmaya başladı. Judo dalında Batman olarak daha ileri seviyelere gelmek için projelerimizi ve çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Türkiye dereceleri yapan sporcularımızı kutlarım.” diye konuştu.