Gençlik ve Spor Bakanlığının önemli projelerinden biri olan ‘Medeniyet, Tarih ve Kültür’ gezileriyle Batmanlı gençler ücretsiz tatil yapmaya devam ediyor. 23-28 Mayıs 2024 tarihleri arasında Çanakkale gezisine gönderilen 16-25 yaş arasındaki 40 kişilik kız ve 40 kişilik erkek gruplarıyla başlayan geziler aralıksız devam ediyor. 16-25 yaş arasındaki Batmanlı gençler 06-11 Haziran 2024 tarihinde Nevşehir’e, 30 Haziran ve 5 Temmuz 2024 tarihleri arasında da Tekirdağ’a uğurlanmıştı.

40 KİŞİLİK KIZ EKİBİ TEKİRDAĞ’A UĞURLANDI

Daha önce Çanakkale, Nevşehir ve Tekirdağ’a gönderilen 4 kafilenin ardından 5. kafile olan 40 kişilik kız ekibi de Batman’dan Tekirdağ’a uğurlandı. 16-25 yaş arasındaki kız ekibi 10-15 Temmuz 2024 tarihleri arasında ‘Medeniyet, Tarih ve Kültür’ gezisi kapsamında Tekirdağ, Çanakkale ve Edirne bölgesindeki tarihi ve doğa güzelliklerini görme fırsatı bulacaklar.

“240 GENCİMİZE ÜCRETSİZ TATİL”

2024 Mayıs ayında başlayan ve Ağustos ayında sona erecek olan ‘Medeniyet, Tarih ve Kültür’  gezilerinde ilk 5 kafileyi uğurladıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, son kafilenin de 14-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında Çanakkale’ye erkek grubunun uğurlanacağını söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığının bu yıl Batman için ‘Medeniyet, Tarih ve Kültür’ gezileri programları için 6 kafile kontenjanı ayırdığını belirten İl Müdürü Özperk, toplamda 160 erkek ve 80 kızın faydalandığını söyledi.

“GENÇLERİN TALEPLERİ ARTIYOR”      

Batman’da ‘Medeniyet, Tarih ve Kültür’ gezilerine taleplerin arttığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, bakanlık nezrinde sayının artırılması için girişimlerde bulanacaklarını söyledi. İl Müdürü Özperk; “Gençlerimiz kamp, gezi, kültür ve sanatsal faaliyetlere büyük ilgi göstermeye başladı. Bize çok ciddi anlamda talepler geliyor. Bunları karşılamak istiyoruz. Ancak Bakanlığımızın her ilimize ayırdığı kontenjanlar var. Bunun artırılması için girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.