22.09.2026

Batman’a üniversite eğitimi için gelen öğrenciler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ekipleri tarafından karşılanarak kalacakları yurtlara yerleştiriliyor. Yeni öğrencilerin kente ve üniversite yaşamına uyum sağlamaları amacıyla çeşitli rehberlik hizmetleri de sunuluyor. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Seyyid Bilal Erkek Öğrenci Yurdu, Batı Raman Kız Öğrenci Yurdu ve Süveybe Ana Kız Öğrenci Yurdu, yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerini ağırlamaya başladı. Yurt yönetim memurları ve gençlik liderlerinden oluşan ekipler, kente ulaşan öğrencileri havaalanı, otogar ve tren istasyonunun yanı sıra üniversite kampüslerinde karşılıyor. Öğrencilerin ulaşım ve yerleşim sürecinde ihtiyaç duyduğu konularda yardımcı olan görevliler, yurtlara güvenli ve kolay şekilde ulaşmalarını sağlıyor.

YURT İMKÂNLARI ANLATILIYOR

Karşılama sırasında öğrencilere yurtlarda sunulan hizmetler hakkında bilgi veriliyor. Özellikle Batman’a ilk kez gelen öğrencilerin yeni şehirde karşılaşabilecekleri sorunlara yönelik yönlendirmeler yapılıyor. Çalışmalarla öğrencilerin yurt yaşamına kısa sürede adapte olmaları ve eğitim hayatlarına daha rahat başlamaları amaçlanıyor.

“ÖĞRENCİLERİMİZ YALNIZ DEĞİL”

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, öğrencilerin kente geldikleri ilk andan itibaren yanlarında olduklarını belirtti. Öğrencilerin karşılanmasının yanı sıra ihtiyaç duydukları konularda rehberlik desteği sunduklarını ifade eden Özperk, ekiplerin yerleşim sürecinin sorunsuz tamamlanması için görev yaptığını söyledi. Özperk, yeni eğitim-öğretim yılı boyunca öğrencilerin ihtiyaçlarına yönelik rehberlik ve destek çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.