Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Petrolspor ve Atletizm İl Temsilciliğinin destek verdiği Milli Atlet Mazlum Demir, Batman’da ilk kez Olimpiyatlara kalan sporcu olarak tarihe geçti. Batman’ın ve Milli Takımın gururu olan başarılı atlet Mazlum Demir’in aynı başarıyı olimpiyatlarda da göstermesi bekleniyor.

“DESTEKLENEN ALT YAPI TARİH YAZDIRIR”

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman alt yapıya büyük önem verdiklerini belirten İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, ‘Desteklenen alt yapı tarih yazdırır’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Mazlum Demir atletizm alt yapısına verilen önemin meyvesidir. Birçok branşta olduğu gibi atletizmde de alt yapıya büyük önem veriyoruz. Batman olarak farklı branşlarda olimpiyatlara sporcu vermeye devam edeceğimize inanıyoruz. 2024 Paris olimpiyatlarında şimdiden gururumuz ve Milli Atletimiz Mazlum Demir’e üstün başarılar diliyorum. Aynı başarıyı olimpiyatlarda da göstereceğine eminim.” diye konuştu. 

“BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL, EMEKLERİN SONUCUDUR”

Kazanılan başarının tesadüf olmadığını ve verilen emeklerin sonucu olduğunu belirten Atletizm İl Temsilcisi Ufuk Başkut; “10 yılı aşkın süredir Batman Petrolspor sporcusu olan Mazlum Demir bizleri gururlandırıp ve onurlandırdı. Daha öncede Gençler Dünya şampiyonu olarak büyük bir başarı elde etmişti. Mazlum Demir ilimizi ve ülkemizi 2024 Paris Olimpiyatları’nda temsil edecek ilk Batmanlı sporcu olmayı başardı. Mazlum Demir’in üzerinde en çok emekleri olanlardan biriside kendisiyle gece gündüz ilgilenen antrenörü Sadullah Ergün’dür. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah Paris Olimpiyatlarında da aynı başarıyı gösterecektir. Bundan hiç şüphemiz yoktur.” diye konuştu.

 “BAŞARI SÖZÜ VERİYORUZ”

Batmanlı Milli Atlet Mazlum Demir’in antrenörü Sadullah Ergün ise, 2024 Paris olimpiyatlarında da başarılı olacaklarını söyledi. ‘Batman ve ülkemiz için başarı sözü veriyoruz’ diyen antrenör Ergün şunları söyledi; “Omuzlarımıza yüklenen ağır sorumluluğunun farkındayız. Bu tatlı sorumluluk bizleri dünya derecelerine ulaştıracağına eminim. Mazlum Demir ile disiplinli, programlı ve heyecanlı antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Batman ve ülkemiz için başarmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Mazlum ile birçok başarıyı kazandık. Paris olimpiyatlarında da tarih yazacağız.”