Her yıl Batman’da 15-21 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Gençlik Haftası’ etkinlikleri muhteşem bir yürüyüş ile başladı. Batman Valiliğinde bulunan Atatürk anıtına Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdür vekili Burak Eren’in çelenk koymasıyla başlayan yürüyüş Atatürk Parkında son buldu.

 

Yürüyüş öncesi hazır bulunan gençlerle sohbet eden Batman Valisi Ahmet Deniz, büyük ilgi gördü. Ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla, Turgut Özal Bulvarında yüzlerce genç, kırmızı beyaz bayraklarla yürüdü. Yol güzergâhındaki esnaflarda alkışlarıyla gençlere destek oldu. Atatürk parkında düzenlenen çeşitli etkinliklere katılan yüzlerce genç, İl Müdür vekili Burak Eren’in de eşlik ettiği halayla program sonlandırıldı.

 

Kentin genç bir nüfusa sahip olduğunu belirten İl Müdür vekili Burak Eren; “Batman olarak gençlerimizle bir hafta boyunca haftayı en iyi bir şekilde kutlayacağız. Sayın Valimizin desteğiyle, Gençlik için ciddi projeler hayata geçmeye başladı. Etkinliklerimiz 21 Mayıs’a kadar devam edecektir. Tüm halkımızı hafta boyunca yapacağımız etkinlere davet ediyoruz” diye konuştu.