Antalya’nın Manavgat ilçesi Titreyen Göl’de Oryantiring Federasyonu tarafından 1. Uluslararası Manavgat - Oryantiring Festivali düzenlendi. 

  10 ülkeden 250 sporcunun katıldığı festivalde Türkiye’de ilk kez Oryantiring kano yarışları yapıldı. Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, Ülkemizde ilk defa ''Kano Oryantiringini'' Neo Spor Kulübü tarafından Titreyengöl'de yaptıklarını belirten , "Manavgat Belediyesi, Titreyengöl-Sorgun Yatırımcılar Birliği (TİSOYAB), çok sayıda yerel düzeyde kurum ve kuruluşların destekleriyle Manavgat halkı ilk kez farklı bir organizasyona tanıklık etti. Bu bölgeyi çok seviyoruz ve yerel yönetimler ciddi destekler veriyor. Biz bu yarışmaları artık uluslararası arenaya taşımayı istiyoruz. Uluslararası spor dallarına bir spor dalı daha katacağız. Şu an 10 ülkeden 35 takım ve 70 sporcu bu yarışa katılıyor. Türkiye Kano Federasyonu ile birlikte çalışma yaparak katılımı önümüzdeki yıllarda artırmayı planlıyoruz. 2023 yılına kadar Türkiye’de herkese Oryantiring yatırmayı hedefliyoruz. Doğa sporu olan Oryantiring sayesinde doğa bilincinin oluşmasına da katkı sağlıyoruz" dedi.







  Kano Oryantiring Yarışı’nda dereceye girenlere Titreyengöl’de düzenlenen törenle madalyaları takdim edildi.







Yarışta dereceye girenler, kategorilerine göre şöyle oluştu:







23 Yaş Grubu’nda birinci Türkiye’den Ali Can Öztürk, ikinci İsveç’ten Bengt Haglund Anna ve üçüncü sırada ise İsveç’ten Thomas Almqvist







  Genç Kano’da birinci Finlandiya’dan Anlouise Almqvis, ikinci Türkiye’den Ferdi Günaydın ve üçüncü Baki Çok - Bilal Çakır







Genç Bayan Kano’da birinci İsveç’ten Galina Bragina, ikinci Sırbistan’dan Jıvota Tasıc - Olga Tas ve üçüncü ise Ayşe Keskin oldu.







  En Hızlı Kano dalında ise Finlandiya’dan Saara Malinen - Pentti Malinen birinci sırada yer aldı.