Batman'da "Pedallar Macerayla Buluşuyor Projesi"nin startı verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle Batman Bisiklet ve Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından hayata geçirilen proje başladı.

Atatürk Parkı'nda startı verilen projenin 1 hafta süreceğini belirten proje koordinatörü Veysi Turan, proje kapsamında bin kız, bin erkek öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Projenin 50 bin lira bütçeli olduğunu aktaran Turan, "Atatürk Parkı içinde kurulan platformlarda öğrenciler dev salıncak, tırmanma duvarı, zip line ve akrobasi bisiklet ile hem stres atıyor hem de korkularını yeniyor" dedi.

Projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklendiğini belirten Batman Bisiklet ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Abdulkadir Ekmen ise amaçlarının gençleri sporla buluşturmak olduğunu ifade etti:

Ekmen şunları kaydetti: "Projemizin amacı gençleri sportif faaliyetlerle buluşturmak, adrenalin duygunu yaşatmak ve bisikleti yaygınlaştırmaktır. Projemiz Batman Bisiklet ve Sağlıklı Yaşam Derneği tarafından organize edilmektedir. 9-17 Şubat tarihleri arasında gençleri bekliyoruz." diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından gençler gösteri gerçekleştirdi.