Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonu İl Temsilciliğinin bu yıl 86. cısını düzenlediği ‘Atatürk Kır Koşusu’ 19 kategoride 300 sporcunun katılımsıyla görkemli bir şekilde yapıldı. Batı Raman yolunda yapılan yarışmaya, öğretmen ve idarecilerin yanı sıra velilerde büyük ilgi gösterdi. Sabah 09.00’da başlayan yarışmalar, 12.00’ ye kadar devam etti.

 

“HER YIL KATILIMLAR ARTIYOR”

Her yıl, Atatürk Kır Koşusuna katılımların arttığını belirten Atletizm İl Temsilcisi Ufuk Başkut, Batman’daki okulların ve kulüplerin katılımının kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi. İl temsilcisi Başkut yaptığı açıklamada; “Öncelikle Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Mehmet Şafi Özperk’e, Spor Şube Müdürümüz Sayın Burak Eren’e, Okul Müdürlerimize, antrenörlerimize, hakemlerimize, Beden Eğitimi Öğretmenlerimize, idarecilerimize, velilerimize ve sporcularımıza çok teşekkür ederim. Atletizm branşına gösterilen ilginin ilimizde her geçen gün artması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Herkesin ayağına sağlık.” diye konuştu.

 

“BATMAN SPORUN MERKEZİ OLACAK”

Batman’ın Sporun merkezi olmaya aday iller arasında olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, atletizm branşının her zamanki gibi farkını ortaya koyduğunu söyledi. İl Müdürü Özperk; “Bu yıl 86. cısını düzenlediğimiz ‘Atatürk Kır Koşusu’ büyük bir katılım ve heyecanla sona erdi. Dereceye giren ve katılım sağlayan herkesi tebrik ederim. Atletizm braşımıza gösterilen ilgi bizleri mutlu ediyor. Aynı başarının bölge ve final müsabakalarında da elde edilmesini diliyorum. Sporcularımıza, kulüplerimize, okullarımıza ve antrenörlerimize olan güvenimiz tamdır.” diye konuştu.