Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle, Oryantring İl Temsilciliği ve HİS (Herkes için Spor) Federasyonuyla ortaklaşa düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında, ilk kez ‘Bisikletli Oryantring’ yarışması düzenledi. 4 ayrı kategoride yapılan ‘Bisikletli Oryantring’ yarışmasında dereceye girenlere madalya verilirken, bu tür organizasyonların sürekli hale getirilmesi talebinde bulunan katılımcılar, farklı alanlarda sportif aktivitelerin artmasını istedi.

 

 

BABA 3. KIZI 1. OLDU

Öte yandan yarışmaya kızıyla birlikte katılım sağlayan Mehmet Can Ertekin büyükler kategorisinde 3. olurken, kızı Sevgi Ertekin ise Büyük kızlar kategorisinde birinci oldu. Kızıyla yarışmaya katılım sağlamanın daha heyecanlı olduğunu belirten M. Can Ertekin, bütün babalara seslenerek, çocuklarıyla spor yapmaları tavsiyesinde bulundu.

 

 

“İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDCEĞİZ”

Dereceye giren sporcuları tebrik eden Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgâr, gelen tüm talepleri olumlu şekilde değerlendireceklerinin müjdesini verdi. Avrupa Hareketlilik haftası kapsamında ‘Bisikletli Oryantring’ yarışmasın ilk kez yaptıklarını belirten Gençlik Hizmetleri Müdürü İbrahim Rüzgâr, bunun devamının geleceğini ve yeni projeleri hayata geçireceklerini söyledi. Rüzgar; “Harekette bereket ve sağlık vardır. Batman’da gençlerimizle bunu çok iyi yerlere taşıyacağımıza inanıyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, uzman kadrolarımızla bütün organizasyonların üstesinden geleceğiz.” diye konuştu. Düzenlenen yarışmada Spor Şube Müdürü Burak Eren, HİS İl Temsilcisi Veysi Turan ve Oryantring İl Temsilcisi Hatice Adıbeli’de hazır bulundu.

 

 

YILDIZ ERKEKLER
1 - M. Yusuf Efe
2 - M.Emin Akdağ
3 - Tolga Kızılbulut

 


YILDIZ KIZLAR
1 - Azra Örnek
2 - Arjin Gezgin
3 - Elanur Yaşar

 


BÜYÜK KIZLAR
1 - Sevgi Ertekin
2 - Asya Erincik

 


BÜYÜK ERKEKLER

1 - Murat Bademcioglu
2 - Muhammet Özperk
3 - Mehmet Can Ertekin