Batman Beşiri ilçe Kaymakamlığı, Beşiri Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İkiköprü Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramına özel anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. “Tüm dünyada ve ülkemizde olduğu gibi Covid-19 salgınından nasibini alan şirin ilçemiz Beşiri'de de önlemler alınmıştır. Bu önlemlerden bir tanesi de 20 yaş altı gençlerimizin, çocuklarımızın sokağa çıkmasının yasaklanmasıdır.” diyen Beşiri Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Ender Hazar açıklamasına şöyle devam etti: “Gençlerimiz sokağa çıkamıyor, sosyal aktivitelerini yeterince yerine getiremiyorsa; bizler onların evlerine kitaplarla girelim diyerek harekete geçtik. Beşiri Kaymakamımız ve aynı zamanda İkiköprü Belediyesi Başkan Vekilimiz Sayın Sinan Aşcı’nın talimat ve destekleriyle evde bizi ve kitaplarını bekleyen gençlerimize, önce 600 adet kitabı Beşiri Vefa Destek Grubu aracılığıyla dağıttık.”

 

 

 

“TALEP SAYIYI ARTIRDI”

600 adet kitabı Beşiri Vefa Destek Grubu aracılığıyla dağıttıklarını ifade eden Beşiri Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Ender Hazar, 19 Mayıs Bayramına özel olarak sayıyı 1919 yaptıklarını ifade etti, İlçe Müdürü Hazar; “Bu etkinliği yaparken, aklımızda ve gönlümüzde kitap ulaştıramadığımız gençlere karşı bir sorumluluk duygusu omzumuza çöktü. Amacımız ilçemizin geleceği olan tüm gençlere ulaşmak olmalıydı. Yaklaşan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı meydanlarda coşkuyla kutlayamayacak olan gençlerimizin hüznü de buna eklenince, Beşiri Kaymakamlığı Gençlik Spor Müdürlüğü olarak harekete geçtik ve Beşiri Kaymakamlığı, İkiköprü Belediyesi’nin desteği ve Sayın Kaymakamımız Sinan Aşcı’nın talimatlarıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı anısına “1919 GENCE 1919 KİTAP”  projesini başlattık. ”dedi. 

 

 

 

“KİTAP’IN YANINA BAYRAKTA HEDİYE EDİLDİ”

1919 gence verilen kitapların yanında balkonlarında sallamaları için bayrakta hediye ettiklerini belirten Beşiri Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Ender Hazar; “Proje sayesinde ilçemiz merkez, belde ve köylerinde bulunan tüm gençlerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca 19 Mayıs Günü Saat 19.19 da evlerimizin balkonlarında kitaplarımızın yanında gençlere hediye edeceğimiz bayraklarımızı sallayarak Gençlik ve Spor Bayramımızı da kutlamış olacağız. Beşiri’mizin geleceği olan sevgili gençlerimize de buradan çağrıda bulunuyoruz. Evde olmanız hem kendi hem de büyüklerimizin sağlığı açısından oldukça önemli. Evde olduğunuz süre içinde sizleri yalnız bırakmayacağız. Hedeflerinizin, hayallerinizin ve ideallerinizin gerçekleşmesi için evde kaldığınız zamanı kitap okuyarak geçirmenizi rica ediyoruz. Bir dakikanızın bile boş geçmesine gönlümüz razı gelmez. Son olarak; Beşiri Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak Beşiri Kaymakamımız Sinan Aşcı’ya ilçemize ve gençlerimize dair her projeye desteklerini esirgemedikleri için teşekkür ederiz.” diye konuştu.