Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun, Spor Toto teşkilatı aracılığıyla Batman’da yapılması planlanan ve daha önce müjdesini verdiği spor tesislerinin yapımına başlandı. İlk etapta Bayındırlık Mahallesi, Seyitler Mahallesi ve Balpınar beldesinde yapılacak 3 Adet Prefabrik spor salonunun ihalesi gerçekleştirilip, yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.




“HER BÖLGEYE SPOR TESİS KAZANDIRACAĞIZ”

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, yeni projeler ve spor tesisleri yatırımlarıyla kenar semtlerdeki çocukları spora kazandırmak istediklerini söyledi. İl Müdürü Özperk; “Batman merkez ve ilçelerimizde başlatacağımız sportif faaliyetler ve tesis yatırımlarıyla, çocuklarımızı spor ile kazanacağız. Kent merkezindeki spor salonlarımıza ulaşma sıkıntısı çeken kenar semtlerimizdeki öğrenci ve sporcularımızın rahatlıkla gidip faydalanacakları spor tesislerinin yapımına başladık. “dedi.



“BATMAN’I SPOR MERKEZİ YAPACAĞIZ”

Batman’ı spor kenti yapmak için ellerinden geleni yapacaklarının bilgisini veren Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, çeşitli projeler yürüterek hem esnafın hem de halkın spora olan ilgisini arttırmaya çalışacaklarını söyledi. Batman’ı bir kaç yıl içinde sportif organizasyonlarda iyi bir yere getireceklerini vurgulayan Özperk, bu kapsamda okullarla daha sıkı bir şekilde çalışma yürüterek yetenekli öğrencileri sporla buluşturmak istediklerine değindi.



“ANTRENÖRLERİMİZİ KENAR MAHALLELERE GÖNDERİYORUZ”

“Antrenörlerimizi kenar mahallelere gönderiyoruz. Amacımız sosyal yaşamı zayıf olan çocukların sosyal yaşamlarını geliştirecek sportif, sosyal ve kültürel faaliyetler yapmalarını sağlamaktır.” diyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk açıklamasına şöyle devam etti; “Bu anlamda Batman’da çeşitli projelerle en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Hedefimiz okullarda yetenekli ve spora düşkün öğrencilere ulaşmaktır. Bu sayede okullarda spor tesisi yatırımlarımızla sporcu ve lisans sayımızı arttıracağız."



“BATMAN’I TESİS ZENGİNİ YAPIYORUZ”

Batman’ı tesis zengini yapacaklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Öncelikle spor tesislerini ilimize kazandırılmasında büyük emekleri olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Sayın Valimiz Hulusi Şahin’e, Sayın Milletvekilimiz Ziver Özdemir’e teşekkür ediyorum. 2019-2020 sezonunda tüm tesislerimizi bitirmeyi planlıyoruz. Bunun içinde alanında uzman personellerimiz işin yakın takipçisidirler.” diye konuştu.