Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Atletizm Federasyonunun ‘Atletizmi Geliştirme Projesi’ kapsamında merkez ve 5 ilçede binlerce sporcunun katılım sağladığı il şampiyonası sona erdi.Toplamda yaklaşık 2 bin sporcunun katılım sağladığı şampiyonanın elemelerinin ardından, finalde 300 sporcu yarışmaya hak kazandı.



YARIŞ BATI RAMAN YOLUNDA YAPILDI

Küçükler kız – erkek ve yıldızlar kız – erkek kategorilerinin il birinciliği yarışması Batı Raman yolunda yapıldı. Küçükler kız ve erkek sporcuları 1500 metre koşarken, yıldızlar kız ve erkek sporcuları ise 2000 metre koştu. Kategorisinde dereceye giren sporcular 14 Mart 2020 tarihinde 11 farklı ilden gelecek sporcuların katılımıyla Batman’da düzenlenecek grup müsabakalarında yarışacak.Grup müsabakalarında derece yapacak sporcular, daha sonra 11 Nisan 2020 tarihinde Eskişehir ilinde yapılacak yarı finallere katılım sağlamaya hak kazanacak.



“ATLETİZM HAK ETTİĞİ YERE GELİYOR”

Atletizm İl Temsilcisi Ufuk Başkut, ‘Atletizmi Geliştirme Projesi’ kapsamında yaptıkları il şampiyonasının başarılı geçtiğini ve katılımın kendilerini memnun ettiğini söyledi. Başkut; “İl şampiyonamızı büyük bir başarıyla bitirdik. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ve okullarımızla koordineli bir şekilde çalıştık. Şimdi ’de 14 Mart 2020 tarihinde ilimize gelecek 11 ilin sporcularıyla dereceye giren sporcularımız yarışacak. Onun hazırlıklarını yapmaya başladık. Emeği ve katkısı olan herkesten Allah razı olsun.” diye konuştu.



KÜÇÜK KIZLAR

1 – Hori MUSLU – Fernas Ortaokulu

2 – Başak MEMİŞ – Beşiri Cumhuriyet Ortaokulu

3 – Meryem ÖZER – Fernas Ortaokulu

4 – Fatma YELBOĞA – Ortaokulu



KÜÇÜK ERKEKLER

1 – Muhammed Özalp – Veysel Karani Ortaokulu

2 – Adem AKIN – İkiköprü Ortaokulu

3 – Faruk YILDIRIM – Seyitler İmam Hatip Ortaokulu

4 – Hayrettin MUSLU – Fernas Ortaokulu



YILDIZ KIZLAR

1 – Emine AKIN – Karatay Ortaokulu

2 – Rojivan POLAT – Karatay Ortaokulu

3 – Narin YELBOĞA - Fernas Ortaokulu

4 – Sümeyye KAPLAN - Fernas Ortaokulu



YILDIZ ERKEKLER

1 – Mesut KALKAN – İMKB Ortaokulu

2 – Sabrullah AÇIKKAN – Beşiri Cumhuriyet Ortaokulu

3 – Mustafa DEMİR – İMKB Ortaokulu

4 – Mehmet DEMİR  - İMKB Ortaokulu