Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci’yi makamında ziyaret eden Türkiye şampiyonu minik güreş takımı Batmanlıların göğsünü kabarttı. Güreş Federasyonunun 2014 faaliyet programı içerisinde bulunan ve Karabük’te yapılan yarışmada 11-15 yaş minik bayanlar Türkiye Şampiyonasında, Batmanlı miniklerimiz büyük bir başarıya imza attılar. 



TÜRKİYE’Yİ SALLADILAR



Ata sporumuz Güreş’te tecrübeli antrenörlerimizden Berrin Murat ve M.Latif Şimşek nezrinde çalışan bayan güreş takımımızda 30 kg. Zehra Akgül rakiplerini dize getirerek Türkiye 1. oldu. Yine 34 Kg. Nurhayat Akgül ve Meral Tufan, 37 Kg. Çimen İlbaş, 30 kg. Nergiz Taş ve 52 kg. Merve Ak Türkiye 3. cüsü olmayı başardılar. 1 Türkiye şampiyonluğu ve 5 Türkiye üçüncülüğü alan Güreş takımımız takım halinde en yakın rakibi Trabzon’a 10 puan fark takarak 58 puan ile şampiyon olmayı başardılar.



ŞAMPİYONLARA HEDİYE YAĞMURU



Şampiyonluk kupasını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci’yi makamında ziyaret ederek hediye eden Güreş takımımıza çeşitli hediyeler verildi. İl Müdürü Ekinci tarafından ödül yağmuruna tutulan güreş takımı, çalışmalarını aksatmadan devam edeceklerini ve bununla yetinmeyerek Batman’ın ismini uluslararası arenada da en iyi bir şekilde temsil etmek için çalışacaklarının sözünü verdi. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan İl Müdürü Ekinci;”Miniklerimiz gerçektende aldıkları başarılarla göğsümüzü kabarttılar. Onlar her şeyin en iyisini hak ediyor. İnşallah Batman’lı güreşçilerimiz yakın zamanda Türkiye’yi de yurt dışında temsil edeceklerdir. Onlarda bu cevheri rahatlıkla görüyorum. Bu başarıda büyük emekler veren güreş antrenörümüzden Berrin Murat, M.Latif Şimşek’e ve Güreş il temsilcimiz Abdurahman Demirtaş’ı kutlarım.” diye konuştu. Yapılan ziyarette Spor Şube Müdürü Burak Eren’de hazır bulundu.