Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlediği, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Atletizm Federasyonu Batman İl Temsilciliğinin birlikte organize ettiği ‘Atletizmi Geliştirme Projesi” finali Cumartesi günü yapılacak.

 

 

5 İLÇEDEN 120 SPORCU KATILACAK

Beşiri, Kozluk, Gercüş, Hasankeyf ve Sason ilçelerinde yapılan yarışmalarda 4 kategoride ilk altıya giren sporcular Batman finalinde yarışmaya hak kazandı. 16 Mart 2019 Cumartesi günü saat 10.00’da yapılacak olan final yarışmasına 5 ilçeden 120 sporcunun yanı sıra, Batman merkez okullarından da yüzlerce sporcunun katılım sağlaması bekleniliyor.

 

 

İLK 10’A GİRENLER DERECE YAPACAK

Ferdi olarak yapılacak yarışmalarda 2005-2006 doğumlu kız v erkek sporcular 2 kilometre, 2007-2008 doğumlu kız ve erkek sporcular ise 1,5 kilometre koşacak. Yarışmada kategorisinde ilk 10’na girenler derece yapmış olacak. Bu yıl Atletizmi geliştirme projesi kapsamında 5 ilçede katılımın yoğun olduğunu belirten Atletizm il temsilcisi Ufuk Başkut, finalde de katılımın büyük olmasını beklediklerini söyledi.

 

 

“ATLETİZM YÜZ AKIMIZ”

Bir çok branşta olduğu gibi Atletizmde de büyük başarılar sağladıklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, gösterilen ilginin memnuniyet verdiğini söyledi. İl Müdürü Eren; “Cumartesi günü yapacağımız final yarışmasına büyük bir ilginin olmasını bekliyoruz. Bizim için katılım sağlayan tüm sporcular başarılıdır. Batmanlı çocuklarımız ve gençlerimiz yavaş yavaş başarılı olabilecekleri branşlara yönelmeye başladı. Buda kurumlarımızla, kulüplerimizle, antrenörlerimizle, il temsilcilerimizle ve alanında uzman kişilerle yaptığımız çalışmaların ortak başarısıdır. Bu çocuklar ve bu memleket hepimizin.” diye konuştu.