Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Malazgirt Zaferinin 947. Yıldönümü etkinliklerine 300 genç ile katılım sağlayarak adeta çıkarma yaptı.  Malazgirt Zaferi'nin 947. yıl dönümü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt İlçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Törene Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran ve 300 genç ile katılım sağlayarak coşkuya ortak oldular. Program Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve beraberinde Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, bakanlar ve komutanlarla birlikte Muş’un Malazgirt ilçesine geçti. Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu, "Anadolu'nun Fethi Malazgirt 1071 Anma Programında vatandaşlara hitap etti.  Malazgirt Zaferinin 947. yıl dönümü vesilesiyle Malazgirt’te bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu; “Bundan 947 yıl önce Asya’dan Anadolu’ya uzanan bu yürüyüş, sadece bu mümbit toprakları değil, aynı zamanda gönülleri fethetmek için başlatılmış kutlu bir seferdir. Malazgirt, yalnızca Türk tarihinin değil, dünya tarihinin akışını değiştirmiş bir mihenk taşıdır. Malazgirt, sadece fethetmeyi değil, fethettiği topraklara barış ve esenlik taşımayı gaye edinen bir medeniyet ruhunu ifade eder.” dedi. 

 

 

“SİZDE 1071 RUHUNU GÖRÜYORUM”

Gençliğin, 1071 yılında Malazgirt Ovası'nda yaşananlardan ve bu büyük fethin kumandanı Sultan Alparslan'ın duruşundan öğreneceği çok şey olduğunu ifade eden Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu, “Milletimizin binlerce yıllık mayası, Anadolu’nun bilgeliğiyle birleşerek bu topraklarda yeni bir medeniyetin harcını oluşturmuştur. Bu coğrafyayı bir hamur gibi yoğurarak medeniyetimizi şekillendiren işte bu 1071 ruhudur.” diye konuştu. 

 

 

“BİZLER ŞEREFLİ BİR MAZİNİN EVLATLARI, ŞANLI BİR GELECEĞİN DE TALİBİYİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaret ettiği gelecek vizyonuna 1071’deki irade ve cesaretle yürüyeceklerini vurgulayan Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizler köklü bir tarihin, şerefli bir mazinin evlatlarıyız. Ama aynı zamanda en az o tarih kadar şanlı bir geleceğin de talibiyiz. Biz dünün mirasçısı, bugünün işçisi, yarının mimarıyız. Kararlılığımızı, 1071'de Malazgirt'te şanlı bir destan yazan fetih ordusunun sarsılmaz iradesinden alıyoruz. Buradan aldıkları ilhamla tarihin aziz bir emaneti olan medeniyet sancağımızı en ileriye taşımanın mücadelesini vereceklerdir. Gençlerimizi bu mücadeleye, yaşadıkları çağı yakalamış, bilgili, ahlaklı, donanımlı bireyler olarak hazırlamak en büyük gayemizdir. Gençlerimiz arasındaki kardeşlik hukukunun pekişmesi, Türkiye’nin birliğinin, dirliğinin, istiklal ve istikbalinin teminatı olacaktır.”

 

 

“TÜRKİYE, EMANETİ YERE DÜŞÜRMEYECEK VE ONU ÖKSÜZ KOYMAYACAK VATAN EVLATLARIYLA DOLUDUR”

Bakan Dr. Mehmet Kasapoğlu, Bakanlık olarak gençliğe dair bütün çalışmalarını bu sağlam zemin üzerine inşa etmeye devam edeceklerini belirterek, “Biliyoruz ki, medeniyetimizin ışığını yükseltecek yegâne yol; değerlerine sadık, iyi yetişmiş, hedefleri olan ve üreten bir gençlik yetiştirmekten geçmektedir. Biz gençlerimize inanıyor, onlara güveniyoruz. Gençlerimizin de bize güven duyduğunu biliyoruz. Bu güveni boşa çıkarmayacak, gençlerimizin bilim, kültür, sanat, spor gibi alanların her birinde kendilerini geliştirmeleri için kapılar açacağız. Malazgirt Ovası’ndan yükselen kadim medeniyetimizi gençlerimizle el ele yarınlara taşımak boynumuzun borcudur. İnanıyorum ki, bizden sonraki nesiller de aynı duygularla bu ruha sahip çıkacaklardır. Türkiye, emaneti yere düşürmeyecek ve onu öksüz koymayacak vatan evlatlarıyla doludur. Malazgirt Ovası’ndan Güneydoğu dağlarına, Çanakkale Harbi’nden 15 Temmuz meydanlarına kadar; bu toprakları bize vatan kılan bütün kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.