Batman Gençlik Spor Kulübü sporcusu Rıfat Rahmi Sipahioğlu, Türkiye Milli takımı adına katılım sağladığı İFBB Avrupa Şampiyonasında 2. olmayı başardı. Başarısını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren’i ziyaret ederek kutlayan Sipahioğlu, daha çok çalışıp Dünya şampiyonu olmak istediğini söyledi.  Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müdürü Eren ise; “İspanya’nın Sanata Susanna kentinde bütün Avrupa ülkelerindeki sporcuların katıldığı IFBB Avrupa şampiyonasında Batman’lı Milli sporcumuz Rifat Rahmi Sipahioğlu 90 kilogram sıkletinde Avrupa 2. Olup ilimizi gururla temsil etmiştir. Kendi sikletinde Türkiye, Avrupa ve Dünya dereceleriyle ilimizi tanıtmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

 

“BİRİNCİLİĞİ HAK ETTİM”

 Avrupa da ilimizi ve Türkiye’yi temsil eden Milli sporcumuz Rıfat Sipahioğlu, birinciliği hak ettiğini, Türk hakemlerinin olmamasından dolayı podyuma 1-0 yenik başladığını söyledi. Sipahioğlu; “Türkiye adına yarıştığımız İçin podyuma bir sıfır mağlup çıkıyoruz. Masada Türk hakemlerin olmaması diğer ülke sporcuların kendi hakemlerinin olması onları çok avantajlı bir konuma koyuyor. Buna rağmen ikinci olmak Batman ve ülkemiz adına büyük başarıdır. Allah’a hamdolsun yine de madalya ile döndüm. Batman’a bunu yaşatmak benim için çok önemliydi.” Diye konuştu. 

 

 

“DÜNYA ŞAMPİYONLUĞUNA HAZIRLANIYORUM”

Avrupa ikinciliğini unuttuğunu Eylül ayında yapılacak olan Dünya şampiyonluğu için hazırlandığını belirten Milli sporcumuz Rıfat Rahmi Sipahioğlu; “Vücut Geliştirme Fitness Dünya Şampiyonasında derece yapmak için yoğun bir çalışma programı çıkardım. Bütün Batman’ın duası ve desteği benim İçin çok önemlidir. Milli takımda Batman’ı temsil etmek gurur vericidir.” dedi. 

 

 

SPORCUMUZA DÜNYA ŞAMPİYONASINDA SPONSOR OLALIM

Eylül ayında yapılacak olan Dünya Şampiyonasına kendi imkânlarıyla hazırlanan Milli Sporcumuz Rıfat Rahmi Sipahioğlu’na Batman’lıların destek olması bekleniliyor. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan sporsever vatandaşlar ,”Rıfat Rahmi Sipahioğlu, bu güne kadar ilimizi ve ülkemizi temsil ettiği tüm yarışmalara kendi imkânlarıyla katılım sağlamıştır. Bu spor branşı çok masraflıdır. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, iş adamlarımızdan sponsorluk desteği bekliyoruz. Maddi olarak Milli sporcumuz rahatlarsa, Dünya şampiyonasında ilimizi ve Türkiye’yi daha iyi şartlarda temsil edecektir.  Diğer illerdeki sporculara mukayese edilemeyecek kadar sponsorlukta gerideyiz. Bir iş adamının buna son verip, sponsor olması durumunda dünyada Batman’ı ve Batmanlı iş adamını temsil edecektir.” şeklinde konuştular.