Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından amatör takımlara verilen akşam hizmeti, büyük takdir topluyor. 19 Mayıs ve Aydınkonak sentetik çim sahalarda yapılan ışıklandırma sistemi ile amatör takımların futbolcuları, haftanın 5 günü işlerini ve eğitimlerini aksatmadan antrenmanlarını sürdürüyorlar. 

 

 

‘SPORA VE GENÇLİĞE NE YAPSAK AZDIR’

‘Batmanlı gençlere ve spor yapanlara ne kadar hizmet etsek azdır’ diyen Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürü Halil Eren, aldıkları olumlu tepkilerin kendilerini daha çok çalışmaya teşvik ettiğini söyledi. İl Müdürü Eren; “Batman’da BAL (Bölgesel Amatör lig), 1. Amatör, 2. Amatör ligleri, İE Futbol takımı, Ampute futbol takımı, Kadın futbol takımlarımız, ilk, orta ve lise futbol takımları, BESYO hazırlık kursları, halk eğitim ve bünyemizdeki spor kurslarında binlerce sporcu müsabakalara ve eğitimlere hazırlanıyor. 19 Mayıs ve Aydınkonak’ta bulanan 3 sahamızla takımlarımızın hizmetindeyiz. Hafta içi ve hafta sonları oluşturulan program çerçevesinde idmanlar saat 12.00’da başlayıp akşam 23.00’a kadar devam ediyor. Hafta içi her gün akşam saat 18.00 ile 23.00 saatlerinde ise sahaların ışıklandırmaları açılarak takımların idmanı devam ediyor.” diye konuştu. Eren çalışan ve eğitim gören sporcuların akşam idmanlarıyla mağdur olmadıklarını da ifade etti. 

 

 

‘3. SAHA YOLDA’

19 Mayıs tesislerinde bulunan FİFA standartlarında 2 sahanın yanına yine aynı standartlarda 3. sahanında ihalesinin bittiğini belirten İl Müdürü Halil Eren, önümüzdeki 10 yıl boyunca saha sıkıntısının ortadan kalkacağını söyledi. Eren; “19 Mayıs’ta yapılacak 3. sahanın bitmesiyle bölge tamamen tesis alanı olacak. Yine aynı bölgede 2 gençlik merkezi ve 2500 kişilik kapalı spor salonu ile büyük hizmetler yapıldı. Batman halkı ve gençlerimize yeni yatırım hizmetleri ve yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.