Gençlik ve Spor Bakanlığının her yıl yapmış olduğu ‘Geleceğe Mektup’ bu yılda farklı etkinliklerle Batman’da da yapılmaya başlandı. Cumhuriyetimizin 100. Yılını konu alan mektupların yazılabileceği yarışma ‘Gençlerden Geleceğe Mektup 2023’ sloganıyla düzenlenecek.



BAŞVURULAR 31 MART’TA SON BULACAK

Son başvuru tarihinin 31 Mart 2018 olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “Yarışma başvuruları 1 Ocak’tan başlayıp, 31 Mart 2018 tarihine kadar devam edecek. 

Mart 2018 tarihinde il sonuçları açıklanarak her kategorideki en iyi ilk üç mektubu Genel Müdürlüğe göndereceğiz. 15 Nisan 2018 tarihinde Genel Müdürlük Türkiye derecesi sonuçlarını açıklayacaktır. Yarışmada, Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümü olan 2023 yılını konu alan mektuplar yazılacaktır.” Diye konuştu. 




3 KATEGORİDE YAPILACAK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, yarışmanın 13-17, 18-21 ve 22-29 olmak üzere 3 ayrı yaş kategoride düzenleneceğini söyledi. İl Müdürü Eren; “Yarışmacılar yarışmaya sadece bir eserle katılabilir. Yazılacak mektuplar her yönüyle ‘özgün’ olmak zorundadır. Mektupların daha önce hiçbir mecrada yayınlanmamış olması gerekmektedir. Mektubun tamamı ya da bir bölümü herhangi bir basın-yayın organı veya mecradan kopyalanmış ya da alıntı yapılmış olmayacaktır. Katılımcıların, yarışmaya gönderecekleri eserlerin alıntı veya kopya olmadığına, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna göndermediklerine ilişkin ‘doğruluk beyanı’ ile yazdıkları mektupla ilgili her türlü haklarını Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiklerini ifade eden ‘muvafakatname’yi elektronik ortamda onaylamaları gerekmektedir. Onaylamayan adayların mektup yazmasına müsaade edilmeyecektir. Sonuçlar Yarışmada ilde dereceye girenler 15 Mart 2018 tarihinde İl Müdürlüklerinin internet sitesinde açıklanacak olup Genel Müdürlüğün yapacağı nihai değerlendirmenin sonuçları ise 15 Nisan 2018 tarihinde www.gsb.gov.tr internet sitesi ile Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesaplarından duyurulacaktır.” şeklinde açıklamada bulundu.





DERECEYE GİRENLERE YURTDIŞI ÖDÜLÜ

Dereceye girenlerin il genelinde de ödüllendirileceğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “Katıldığı ilde yapılan değerlendirmede ilk 3’e girme başarısı gösteren gençlere İl Müdürlükleri tarafından uygun görülen bir ödül verilecektir. Yine Genel Müdürlüğün yaptığı değerlendirmede tüm yaş kategorilerinde birinci olan gençlere yurt dışı ödülü verilecek olup tüm kategorilerde 2 ve 3. olan gençlere ise Genel Müdürlüğün uygun göreceği ödüller verilecektir.” dedi.