Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği 2017-2018 Okul Sporları yıldız erkekler basketbol şampiyonasında Özel Batman Final Koleji, finalde TED Kolejini 55-24 yenerek 5. kez il şampiyonu oldu. Batman’da son 5 sezonun şampiyonu olmayı başaran Final Koleji, aynı zamanda 4 kez bölge şampiyonluğunu da kimseye kaptırmadı. Geçen yıl Türkiye yarı finallerine kadar yükselen Final Koleji basketbol takımı bu kez Türkiye şampiyonu olmakta kararlı. 

                               


VELİLER VE ÖĞRENCİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ
Atatürk Kapalı Spor salonunda oynanan final maçına Final Koleji ve TED Koleji öğrenci ve velileri büyük ilgi gösterdi. Final kolejinin kazandığı müsabakada taraftarlar, atılan her sayıya alkış tutarak fair-play örneği gösterdiler. Maçın bitiş düdüğüyle sporcular ve Final Koleji Antrenörleri Erhan Yılmaz, Fırat Ayhan ve TED Kolejinin antrenörü Levent Tan’la kucaklaşarak birbirlerini tebrik ettiler. 




‘BURASI BATMAN, BURADA KÜFÜR YOK’
Final maçının ardından dereceye giren takımlara ödülleri verildi. 3. olan 16 Mayıs Ortaokuluna kupa ve madalyaları Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara, ikinci olan TED Kolejinin ödülünü Gençlik Spor Şube Müdürü Burak Eren ve şampiyon olan Final kolejinin kupa, madalya ve başarı belgelerini ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren tarafından verildi.  Ödül töreninin ardından takımlar hatıra fotoğrafı çekerek, taraftarlarla birlikte ‘Burası Batman, Burada Küfür yok’ şeklinde tezahürat yaptılar. Batman’da sporun barış ve kardeşlik olduğunu gösteren takımlar, büyük bir alkış aldılar. 



“TÜRKİYE’YE ÖRNEK İL OLMALIYIZ”

Oynanan tüm müsabakalarda spor ve kardeşliğin Fair-Play çerçevesinde ön plana çıktığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, katılım sağlayan tüm takımları tebrik ederek, final kolejine de grup maçlarında başarılar diledi. İl Müdürü Halil Eren; “Diğer branşlarda olduğu gibi, bu müsabakada da ‘Burası Batman, Burada Küfür yok’  tezahüratları bizleri son derece mutlu ediyor. Aynı desteğin devam etmesini diliyoruz. Spor müsabakalarında Türkiye’ye örnek il olmayız.” diye konuştu.