Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonu ile Mardin, Elazığ ve Şanlıurfa’yı toplamda 250 gencin gezmesi sağlandı. Batman merkez ve Sason, Gercüş, Hasankeyf ve Kozluk ilçelerinden da getirilen gençler lüks otobüsler ve muhteşem bir organizasyon ile geziye götürüldüler.

 

 

HEDEF 2000 GENCİ GEZDİRMEK

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen, 15 Eylül - 26 Kasım 2017 tarihleri arasında ilimiz merkez ve ilçelerinden farklı illere en az 2 bin gencin götürülmesi hedefleniyor. Konuyla İlgili olarak açıklamada bulunan Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “Hayata geçirilen “Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesinde en az 2 bin gencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Projemizden 14-29 yaş grubu arasında gençler yararlanıyor. Ana hedef kitlemiz çalışan, kırsal kesimlerde yaşayan dezavantajlı gençler, köy okullarında öğrenim gören çocuklar, sevgi evlerinde kalanlar, ceza ve infaz kurumlarındaki gençlerden ülkemizin her köşesindeki gençlerimize kadar geniş dezavantajlı kitleye ulaşmayı hedefliyoruz.” Diye konuştu.

 

 

“AMAÇ GENÇLERİN YÖREMİZİ TANIMALARI”

Amaçlarının gençlerin yöreyi ve şehirleri tanımalarına fırsat vermek olduğunu belirten Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “Projenin amacı, gençlerimize ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıtmak, milli ve manevi değerleri benimsetmek, vizyonlarını ve merhamet duygularını geliştirmek, moral ve motivasyon durumlarını üst seviyelere taşımak, gençlerimizin belleklerini tazelemek, ülkelerini daha yakından tanımalarını sağlayarak aidiyet duygularını geliştirmek hedef olarak belirlenmiştir. “dedi. İl Müdürü Eren, Mardin, Elazığ ve Şanlıurfa gezilerinin 26 Kasım’a kadar belirli aralıklarla devam edeceğini belirterek, gençlerin gerekli bilgileri Batman merkezdeki ve ilçelerdeki gençlik merkezi ve ilçe müdürlüklerinden öğrenebileceğini de sözlerine ekledi.