Muay - Thai sayısız başarıya imza atan Mazlum Arığ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren ve Şube Müdürü Halil Çöl’ü makamında ziyaret etti. Mazlum Arığ 26 Ağustos 2017 tarihinde Sivas’ta yapılan ‘Şehit Teyfik Ayhan Gençleşen’ Profesyonel (Gala) Muay - Thai maçında finalde Dünya Şampiyonu İran’lı Keivan Mardani’yi 5-0 yenerek şampiyon oldu. Arığ, Batman tarihinde ilk kez altın kemer getiren sporcu olarak büyük bir başarıya imza attı. Daha önce 15 Temmuz Şehit M.Ali Kılıç adına Bitlis’in Tatvan ilçesinde yapılan Muay - Thai 67 Kilogramda profesyonel maçta turnuva şampiyonu olup ilimizi en iyi bir şekilde temsil etmişti.

 

 

ARIĞ, PARİS YOLCUSU

Muay - Thai dalında büyük başarılara imza atan Mazlum Arığ, 14-22 Ekim 2017 tarihinde Fransa’nın Paris şehrinde yapılacak Muay - Thai Avrupa Şampiyonasında Milli Takım formasıyla 63.5 A Klas kategorisinde ilimizi ve ülkemizi temsil edecek. Batman Üniversitesi Beden Eğitim Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencisi olan Arığ, üzerinde emekleri olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, TP Bölge Müdürü Mustafa Demir, Şube Müdürü Halil Çöl, TP Salon sporları sorumlusu Hasan Güneş ve tüm antrenörlerine teşekkür etti.

 

 

BATMAN MİLLİ SPORCİ KENTİ OLACAK

Batman’ın Milli Sporcu kenti yapmak için büyük bir çaba sarf ettiklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, yoğun ve disiplinli çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. İl Müdürü Halil Eren; “7’den 77’ye herkesi spora yönlendirmemizin yanı sıra Milli takım forması giymeleri içinde ayrı bir özen gösteriyoruz.  Birçok alanda milli sporcu vermeye başladık. Buda bizlerin olduğu kadar tüm Batman halkının gurur kaynağıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.