Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, 2021-2022 Yüksek Öğrenim yılının ardından yurtların artı ve eksilerini masaya yatırdı. Kendilerine bağlı 3 yüksek öğrenci yurdunun geçen yıl başarılı bir dönem geçirdiklerini belirten İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında öğrencilere her alanda daha iyi hizmet verileceğinin müjdesini verdi.

 

“YURTLARIMIZ %70 DOLDU”

Geçen dönemde yurtların %70 oranında dolduğunu belirten İl Müdürü Özperk; “2 kız ve 1 erkek yurdumuzun kapasitesi 2882 öğrencidir. 2021-2022 Yüksek Öğrenim döneminde 2150 öğrencimizi misafir ettik. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz sadece konaklama ve yemek için değil, onların sosyalleşmesi içinde elimizden geleni yaptık. Okul dönemi ve kayıtlar başlamadan yurt birimlerimizle durumumuzu değerlendirdik. Eksi ve artılarımızı masaya yatırdık. Yeni dönemin eksiksiz ve verimli geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Yurtlarımızda temizlik, hijyen, yemeklerin kalitesi, sosyal, kültürel, sportif, mesleki, sosyal sorumluluk projeleri ve bir çok etkinliklerle gelen öğrencilerimizin kendilerini evlerinde hissetmeleri için ne gerekiyorsa yapacağız. Yurt Müdürlerimizle sürekli irtibat halindeyiz. Gençlerimize ne kadar hizmet etsek azdır. Çünkü onlar bizim geleceğimiz ve il dışından gelenler ise bizim misafirimizdir.” diye konuştu.

 

YURT KADROSU TOPLANTIYA EKSİKSİZ KATILDI

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk’in başkanlığında yapılan toplantıya Yurt Hizmetleri Müdürü Nurettin Gültekin, Yurt Şube Müdürü Hüseyin Onat, Batman Kız Yurdu Müdiresi Gülden Öncel, Süveybe Ana Kız Yurdu Müdiresi Fatma Kesici Aktan ve Seyit Bilal Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Alaattin Onur hazır bulundu.