15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. Yıldönümünde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi ’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma’ etkinliği için özel bir program düzenledi. Cumartesi günü saat 15.00’da 19 Mayıs Mahallesindeki Has Odada Sala okunarak program başladı. Okutulan Sala’nın ardından Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan 15 Temmuz Konulu sinevizyon gösterisi ile anma etkinliği devam etti. Aynı gün Gençlik Merkezinde Gençlik Merkezleri arası Kültür ve Sanat yarışmalarında dereceye girmiş gençlerin yorum ve şiir dinletileriyle sürdü.

                                                               

 

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ”

Ardından Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran 15 Temmuz temalı bir konuşma yaptı. Şehit ve Gazileri hiçbir zaman unutmayacaklarını belirten Baran; “Bu ülke için canını vermiş şehit ve gazilerimiz asla unutulmayacaktır. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla canları pahasına tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bu ülkenin tüm insanları 15 Temmuz hain darbe girişimini hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacaktır.” diye konuştu.

 

 

ŞEHİTLER KÖŞESİ GEZİLDİ

’15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerini Anma’ programı okunan duaların ardından, 15 Temmuz Marşı, 15 Temmuz Şehitleri köşesinin gezilmesi ve demokrasi nöbeti ile sürdü. Batman Gençlik Merkezi 15 ve 16 Temmuz akşamı saat 20.00’da Demokrasi Meydanında nöbet tutup, kurulan stantta da vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu. Programa Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, SGK İl Müdürü Alaattin Ökten, Milli Eğitim Şube Müdürü M. Şirin Temiz, Gençlik Merkezi Müdürlerinden Veysel Özdaş, KADEM Batman Şube Başkanı Av. Adile Gürbüz ve birçok davetli katılım sağladı.