Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Batman'a geldi.
 
Havalimanında Başbakan yardımcısını, Vali Ahmet Deniz, Milletvekilimiz Ataullah Hamidi, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş karşıladı.
 
Havalimanından Gercüş ilçesine geçen Başbakan Yardımcısı Şimşek, Gercüş Kaymakamlığını ziyaret ederek, Gercüş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç' tan ilçede yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Daha sonra Arıca köyünü ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Şimşek, köy meydanında vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, sorun ve isteklerini dinledi, çocuklarla da yakında ilgilenerek kendilerine çeşitli hediyeler verdi.
 
 
BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ ŞİMŞEK AMATÖR SPOR KULÜP YÖNETİCİLERİ VE SPORCULAR İLE İFTAR PROGRAMINA KATILDI
 
İftar programına Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek, Vali Ahmet Deniz, Milletvekilimiz Ataullah Hamidi, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kamu kurum yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, amatör spor takımlarının yöneticileri ve sporcuları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İftar öncesi masaları gezen Başbakan yardımcımız Şimşek, sporcu gençlerle yakından ilgilenerek kendileriyle bir süre sohbet etti.
 
İftar programında Vali Deniz ve Başbakan Yardımcımız Şimşek birer konuşma yaptılar.
 
Spor yapmanın yaşamın bir parçası olduğunu belirten Vali Deniz, ne yaparsak yapalım eğer hayatımızda spor yoksa bir şeyler eksik demektir. Bizim gayemiz çabamız eğitim ve sporda gençlerimize en iyi imkanları sunmaktır.
 
Gençlerimizi spora teşvik etmek için Türkiye’nin birçok yerinde bulunmayan tesislerin ilimizde olduğunu belirten Vali Deniz, birçok spor tesislerimizin tamamlandığı, ayrıca 15 bin kişilik UEFA standartlarında inşa edilen stadyum, Olimpik kapalı yüzme havuzu, atletizm pisti gibi yatırımların ise tamamlama aşamasında, özellikle eğitim ve spor yatırımlarının ilimize kazandırılmasında göstermiş oldukları desteklerden dolayı Batmanlılar adına Başbakan yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek’e teşekkürlerimi sunuyorum. dedi.
 
Başbakan yardımcımız Şimşek bu gün Batman’da Türkiye şampiyonu, balkan şampiyonu olan sporcularımızın arasında olmaktan gurur duyuyorum. Gerçekten Batman büyük potansiyeli olan bir ilimiz ve fırsatlar imkânlar sunulduğu zaman ne kadar başarılı olabileceğini gösterdiler.
 
Batman da Güreşte balkan şampiyonu çıkartabiliyorsak, masa tenisinde, atletizmde Türkiye şampiyonu çıkartabiliyorsak bu şunu da gösteriyor, Türkiye’de sporda başarı var ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış durumda bu anlamda da büyük bir başarı hikâyesi. Batmada yeni hizmete girecek yeni spor tesisleri sayesinde çok büyük başarılar elde edeceğiz. Çünkü spor demek huzur demek sağlık demek barış demek kardeşlik demek birlik beraberlik demek takım ruhu demek sporun bu açıdan çok önemli olduğunu belirtti. 
 
Başbakan Yardımcımız Şimşek, Türkiye zor dönemlerden geçti orta doğudaki kaosa rağmen hain darbe girişimine rağmen, teröre rağmen Türkiye ekonomisi büyümeye devam ediyor. Türkiye imkânlarını içerde milleti için kullanırken tabi ki dışardaki insanlık dramlarına da kayıtsız kalmıyor. O açıdan da insan hakikaten ülkesiyle milletiyle gurur duyuyor.
 
Türkiye terörle mücadelede çok büyük başarı sağlamış durumda, gönül ister ki bu coğrafyada hiçbir yerde çatışma olmasın olmaması içinde elimizden gelen her şeyi yaptık, Biz ülkemizde bütün farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Bizim teröre karşı birlik beraberlik içerisinde dimdik durmamız lazım, çünkü terör hiçbir ülkede hiçbir millete refah huzur barış getirmemiştir. Batman bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu sağlam duruşu gösterecek, birliğimizi beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. dedi.
 
 Batmanın kalkınması gelişmesi bizim açımızdan çok önemli. Batmanın nüfusu genç ve o nedenle organize sanayiye büyük yatırımlar yaptık ve daha da büyütmeye devam edeceğiz. 
 
Batman'a sporda olduğu gibi her alanda da yatırım yaptık, Batman üniversitesi hızla gelişiyor. Batmanın gelişmesi ve kalkınmasının motoru olacak, gençlerimize daha iyi fırsatlar sunacağını belirtti.
 
Genç sporcularla fotoğraf çektiren Başbakan Yardımcımız Şimşek, kendilerine başarılar dileyerek gelecek olan Ramazan Bayramlarını kutladı.
 
İftar programından sonra, aile ziyaretlerinde bulunan Başbakan Yardımcımız Şimşek, ailelerin ramazan bayramını tebrik etti.