Batman'da bir dizi etkinlik ve gezi için gelen Türkiye Gençlik Konseyi Zonguldak İl Başkanlığına bağlı  gençler, Gençlik Merkezi tarafından çiçeklerle karşılandı. Kömürün başkenti olarak bilinen Zonguldak'tan gelen gençler, Petrolün başkenti olan Batman'lı gençlerle birlikte bir dizi etkinliğe imza attılar.

                 

Batman Valisi Ahmet Deniz'i makamında ziyaret eden gençler, ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, Sivil Toplum kuruluşlarını ve bazı tanınan simaları ziyaret ettiler.

 

Batman'da gençlik faaliyetlerine hayran kaldıklarını belirten TGK Zonguldak İl Başkanlığına bağlı gençler; "Bize kömürün çocukları, Batmanlılarada Petrolün çocukları deniliyor. Türkiye'nin 2 önemli kaynağının adeta başkentiyiz. Petrol kentine, iklimine, doğasına, modernliğine ve özellikle Gençli·k Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün bünyesindeki Gençlik Merkezi· çalışmalarına hayran kaldık. Sıcakkanlı, samimi ve dürüst insanlarının olduğunu gördük. Batmanlılar bizi her yönüyle bağrına bastı. İlk kez bu kadar ilgi ve alaka gördük. Petrolün insanlarına binlerce kez teşekkür ediyoruz." diye konuştular.

 

Zonguldak'lı gençleri konuk ettikleri için mutlu olduklarını belirten İl Müdürü Halil Eren; "Sayın Valimiz Ahmet Deniz'in yakın ilgi gösterdiği Zonguldak'lı gençler misafirimizdi. Onları Valimizin desteğiyle en iyi bir şekilde ağırlamaya çalıştık. Amacımız Batman'ın gerçek ve samimi yüzünü, insanlarının ne kadar misafirperver olduğunu gösterip, ilimizin dışarıda en iyi bir şekilde tanıtılmasını sağlamaktır." diye konuştu. Eren ayrıca Türkiye Gençlik Konseyi Genel Başkanı Mekan Görük, Gençlik üzerinde ciddi çalışmalar yaptığını belirterek kendisini kutladı.