19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası kutlamaları     15-19 Mayıs tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal  Atatürk'ün, Anadolu’yu düşman işgalinden kurtarmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasının 97. yıl dönümü nedeniyle;

Gençlik ve Spor Bakanlığımızca her yıl olduğu gibi bu yılda tüm Yurtta farklı organizasyonlar ile kutlamalar gerçekleştirildi.

Batman Valiliği ve Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, ilimizdede bir hafta boyunca değişik branşlarda spor turnuvaları ve kültürel etkinlikler ile Gençlik Haftası ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı.

15 Mayıs Pazar günü Gençlik Yürüyüşüyle başlayan kutlamalar Gençlik Haftası boyunca devam etti.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 8:30 da Batman Valiliği bahçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Halil Çöl tarafından Atatürk Anıtına Çelenk Sunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı Atatürk Parkında devam etti.

Atatürk Parkı'nda düzenlenen kutlamalara; Valimiz Azmi ÇELİK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat GÜNEY, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım TÜTEN, İdare Mahkemesi Başkanı Nihat KOÇAK, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam ULUÇAM, Vali Yardımcısı Cihat ARIK, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hüseyin TOPUZ,  İl Ak Parti Başkanı Diyaettin Uçar, İl Emniyet Müdürü Necati DENİZCİ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, kamu kurumlarının yöneticileri, sporcular, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Atatürk Parkında gerçekleştirilen kutlamalarda; masa tenisi turnuvası, ebru atölyesi, resim sergisi, el sanatları sergisi, Gençlik Merkezi tanıtım standı, yarışmalar (halay, çuval, yumurta, dart, bilek güreşi, gol atma, badminton, topaç çevirme) , gösteriler (karate, taekwondo, judo, tenis, masa tenisi, kıck boks, boks,  güreş, halk oyunları) müzik dinletisi etkinlikleri düzenlendi.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Sayın Valimiz Azmi ÇELİK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat GÜNEY ve Cumhuriyet Başsavcısı Kasım TÜTEN tarafından Türkiye genelinde farklı dallarda yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.