19 Mayıs 2015 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 15-19 Mayıs tarihleri arasında tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 Ulu Önder, Gazi Mustafa Kemal  Atatürk'ün, Anadolu'yu düşman işgalinden kurtarmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasının 96.yıl dönümü nedeniyle;

 Gençlik ve Spor Bakanlığımızca her yıl olduğu gibi bu yılda tüm Yurtta farklı organizasyonlar ile kutlamalar gerçekleştirildi.

Batman Valiliği ve Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak, ilimizde de bir hafta boyunca değişik branşlar da spor turnuvaları ve kültürel etkinlikler ile Gençlik Haftası ve 19 Mayıs 2015 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlandı.

15 Mayıs Cuma günü Gençlik Yürüyüşüyle başlayan kutlamalar Gençlik Haftası boyunca devam etti.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı 8.30 da Batman Valiliği’nde  Atatürk  Anıtına Çelenk Sunulmasıyla başladı ardından  Atatürk Anıtı önünde Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti.

 

Atatürk Parkı'nda düzenlenen kutlamalara;  Valimiz Azmi ÇELİK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur ÖZCAN, Vali Yardımcısı Cihat ARIK, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı SARIIŞIK,  İl Emniyet Müdürü Necati DENİZCİ, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir ÖZER, Kamu Kurumlarının yöneticileri, sporcular ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Atatürk Parkında gerçekleştirilen  kutlamalarda; Masa Tenisi Turnuvası, Ebru Atölyesi, Resim Sergisi, Resim Atölyesi, El Sanatları Sergisi, El Sanatları Atölyesi, Gençlik Merkezi Tanıtım Standı, Yarışmalar (halay, çuval, yumurta, dart, bilek güreşi, gol atma, badminton, topaç çevirme) , Gösteriler (Karate, Taekwondo, Judo, Tenis, Masa Tenisi, Kıck Boks, Boks,  Güreş, Halk Oyunları), Düzenlemeli dalda halk oyunları gösterisi, Masa Tenisi gösterisi, Müzik Dinletisi, Suriyeli çocukların halk oyunları gösterisi  sunuldu halaylar çekilerek  kutlanıldı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Sayın Valimiz Azmi ÇELİK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur ÖZCAN ve İl Emniyet Müdürü Necati DENİZCİ tarafından Türkiye genelinde farklı dallarda yapılan müsabakalarda dereceye giren sporculara çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.