“ATP Challenger Tour TEB Batman Cup” final maçı ile Sokak Tenisi etkinliklerini izlemek üzere Maliye Bakanımız Sayın Mehmet ŞİMŞEK, Eşi Esra ŞİMŞEK ile birlikte özel uçakla Batman’a geldiler.

Tekler final müsabakasını; Maliye Bakanımızın Sayın Mehmet  Şimşek, Valimiz Azmi ÇELİK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur ÖZCAN, Vali Yardımcıları Şener ÇAĞLAR ve Cihat ARIK, TTF Başkanı Cengiz DURMUŞ, TEB Genel Müdürü Ümit LEBLEBİCİ, Gazeteci Fatih ÇEKİRGE, Kamu Kurumlarının yöneticileri ve çok sayıda tenis sever izledi.

İlk defa uluslararası bir tenis turnuvasına ev sahipliği yapan Batman, 20 ülkeden 60 profesyonel tenisçiyi ağırladı.  Bir hafta devam eden turnuva, İsrailli Dudi SELA ile Sloven Blaz KAVCIC arasında oynan çekişmeli maçla sona erdi. Yaklaşık üç saat süren karşılaşmada İsrailli Sela güçlü rakibi Slovenyalı Blaz Kavcıc'i 6-7,   6-3 ve 6-3'lük setlerle yenerek, 50 bin dolarlık ödülün de sahibi oldu.  

Maliye Bakanımız turnuvaya verdikleri desteklerden dolayı Valimiz Azmi ÇELİK, TEB Genel Müdürü Ümit LEBLEBİCİ, işadamı Nihat ÖZDEMİR, TPAO Bölge Müdürü Gökhan AKIN ve Gazeteci Fatih ÇEKİRGE’ye plaket verdi. Daha sonra turnuvanın ikincisi olan Slovenli KAVCIC'e ve şampiyon İsrailli SELA'ya da kupalarını veren Maliye Bakanımız her iki tenisçiyi tebrik ederek, başarılar diledi. Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz DURMUŞ turnuvaya katkılarından dolayı Maliye Bakanımıza tenis raketini armağan etti. 

Maliye Bakanımız, Valimiz ve beraberindekiler daha sonra Batman Park AVM’de "ATP Challenger Tour TEB Batman Cup" kapsamında TTF tarafından düzenlenen sokak tenisi etkinliğine katıldılar. Türkiye'de tenisin yaygınlaşması ve gençlerin spor ile tanışmaları amacıyla düzenlenen " Sokak Tenisi" etkinliğine katılan Maliye Bakanımız ve beraberindekiler çocuklarla bir süre tenis oynadılar.