04 – 12 Nisan 2015 tarihleri arasında ilimiz T.P.A.O yerleşkesinde bulunan Tenis Kortlarında Uluslararası ATP CHALLENGER tenis turnuvası düzenlenmektedir.

  Challenger turnuvasına katılacak oyuncuların dünyanın kendi ülkelerine yakın tüm ülkelerdeki her hafta yapılan turnuvalarını takip edip oynayarak puan toplamaları gerekmektedir. Challenger seviyedeki turnuva Dünya Tenis oyuncularının en üst seviyeye çıkmak için kıyasıya mücadele ettiği seviyedir. Bu seviyeden sonra dünya sıralamalarında ilk sıralardaki Federer, Nadal gibi oyuncular ile oynama puan ve şansına sahip olurlar.

  TTF' nin TPAO yerleşkesindeki tesislerinde tüm hazırlıkları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yapılan müsabakalara yaklaşık 60 oyuncu tekler ve çiftler kategorisinde, yaklaşık 20 ülkeden gelerek katılıyorlar. Turnuvada yedi kule hakemi, bir ATP'nin atadığı Fransız başhakem, 25 çizgi hakemi yaklaşık 30 top toplayıcı minik tenis sporcumuz ile 25 ofis ve saha görevlisi çalışmaktadır.

  Turnuvanın yarı finalleri 11 Nisan 2015 – finalleri 12 Nisan 2015 tarihlerinde oynanacaktır. Yarı finallerin oynanacağı 11 Nisan 2015 tarihinde İlimiz Atatürk Parkında Sokak Tenisi etkinliği düzenlenecektir.