Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında yürütülen “Engelleri Sporla Aşalım ” Projesinin ilk çıktıları alınmaya başlandı. 6 farklı branşta 80 engelli çocuğun sporla rehabilitasyonunu amaçlayan projede kurslar hızla devam ederken, çocukların sosyalleşmesi adına da etkinlikler organize ediliyor.

   İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Sinema Salonunda yapılan tanıtım toplantısında proje yararlanıcısı çocuklar ve aileleri eğlenceli dakikalar yaşadılar. Kamu kurum müdürlerinin de yer aldığı organizasyonda engelli çocuklara müzik dinletisi ve sinema gösterimi yapıldı ve aileleriyle hoşça vakit geçirmeleri sağlandı.

  Proje koordinatörü ve Gençlik Merkezi Müdürü Güner ARİ, proje ile sporun rehabilitasyon gücünü göstereceklerini ifade ederek, SODES kapsamında bugüne kadar yüzlerce engelli çocuk ve genci sporla sosyal hayata kattıklarını belirtti. Bu proje ile, zihinsel engelli ağırlıklı 80 çocuğu basketbol, futbol, badminton, atletizm, masa tenisi ve fitness eğitimlerine aldıklarını ifade eden ARİ, projede ayrıca sosyal ve kültürel etkinliklerle çocuklarda kazanılan davranışların kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti