Etkinlikler ilk olarak Valilik bahçesindeki tören alanında yapılan çelenk sunma töreniyle başladı.

Törene; Valimiz Azmi ÇELİK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Uğur ÖZCAN,  Cumhuriyet Başşavcısı Kasım TÜTEN, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Murat İLHAN, İdare Mahkemesi Başkanı İlhan KOÇAK, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof Dr. Aydın DURMUŞ, Vali Yardımcıları, Kamu Kurum yöneticileri, askeri erkan,  şehit ve gazi derneklerin temsilcileri, STK yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Tören daha sonra Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle devam etti.

Kültür merkezinde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Abdulbaki GÜMÜŞ yaptı.  

Program, öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından, Çanakkale Zaferi’ni anlatan belgesel gösterimi ile devam etti.

Çanakkale Belgeselinin ardından, Yunus Emre Anadolu Lisesi Öğretmen ve Öğrencilerinin hazırladığı, Çanakkale Oratoryosu sahnelendi. Program Oratoryo gösterisinin ardından, Batman Anadolu Lisesi Gençlik Korosunun hazırladığı müzik dinletisi ile devam etti.

 

Müzik dinletisinin ardından 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi konulu yarışmalarda resim, şiir ve kompozisyon dallarında birinci gelen öğrencilere ödüllerini Vali  ÇELİK, ikinci gelen öğrencilere ödüllerini Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur ÖZCAN ve üçüncü gelen öğrencilere ödüllerini Cumhuriyet Başsavcısı Kasım TÜTEN verdi. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Vali ÇELİK ve protokol üyeleri ,  programda görev alan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kültür Merkezi’ndeki etkinlikten sonra Valimiz ve beraberindeki heyet  TPAO Kristal Parkta düzenlenen yemekte şehit aileleri ile  bir araya geldi.

Valimizin yemekte yaptığı konuşmada, Ülkemizin güvenliği ve bizlerin refahı ve mutluluğu için hayatını bu uğurda feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi bugün şükranla anıyoruz. “Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü” dolayısıyla bugün Kültür Merkezinde Okullarımızın ve öğrencilerimizin günün anlam ve önemi ile ilgili hazırlamış oldukları program bizleri memnun etmiştir.  Bizleri ziyadesiyle asıl memnun eden,  Ülkemiz insanlarının şehitlere vermiş olduğu değerin önemi gençlerimiz tarafından da layıkıyla idrak edilmesiydi. Gençlerimizin bu duyguları geleceğe çok umutla bakmamızı sağlamıştır. Şehit ve Gazilerimize çok şey borçluyuz, bizler ve ülkede yaşayan her fert bu bilinçte olduğunu belirten Valimiz,  konuşmasını davete katılan şehit ailelerine teşekkür ederek bitirdi.