Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olimpik yüzme havuzları halka açıldı. Batman stadyumunun yanında bulunan kapalı olimpik yüzme havuzu saat 15.00 ile 16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak Salı ve Perşembe günleri yüzme bilmeyen yetişkin erkeklere, Çarşamba ve Cuma günleri aynı saatlerde yüzme bilmeyen yetişkin kadınların hizmetinde olacak.

 

HAFTA SONU ÜCRETLİ

Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.00 – 10.30 seansında yüzme bilen kadınlara, 11.30 – 13.00 ile 14.30 – 15.30 seanslarında ise yüzme bilen erkek yetişkinlere ücretli bir şekilde açık olacak. Geri kalan tüm saatler kurslara kayıt yapmış 07-16 yaş arasındaki öğrencilerin eğitimlerine ayrıldı.

 

KADINLARA AYRICALIK TANINDI

19 Mayıs açık olimpik yüzme havuzu haftanın 3 günü yetişkin kadınlara ayrıldı. Salı ve Perşembe günleri saat 14.00 – 18.00 saatleri ile Cumartesi günü 11.00 – 18.00 saatleri arasında kadınlara halk günü için ücretli bir şekilde açık olacak. 19 Mayıs açık olimpik yüzme havuzu, yetişkin kadınlara ayrılması ise takdirle karşılandı.

 

“HERKES YÜZME ÖĞRENECEK”

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, bütün yetişkinleri havuzlara beklediklerini söyledi. Batman’da herkesin yüzme öğrenmelerini sağlayacaklarını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “7 bine yakın 07-16 yaş arasındaki öğrencilerimize yaklaşık 2 aydan bu yana yüzme eğitimleri veriyoruz. Eğitim gören öğrencilerimiz çok iyi bir yol kat etti. Yetişkinlerden talepler gelince onları da ücretsiz eğitimlere almaya başladık. Yüzme bilmeyen yetişkin kadın ve erkeklere haftanın 4 gününü saat 15.00 – 16.00 saatleri arasında Kapalı Olimpik Yüzme havuzunda eğitim almaları için ayırdık. Kapalı yüzme havuzumuzda hafta sonları ise ücretli olarak 1 kadın ve 2 erkek seansları ile halkımızın hizmetine sunduk. Halk saatlerinde kesinlikle 16 yaş altı gençlerimizi havuzlarımıza almayacağız. Bu konuda halkımızdan anlayış bekliyoruz. Çünkü 07-16 yaş arasındaki bütün çocuk ve gençlerimizi kurslarımıza alıyoruz.” diye konuştu. Açık ve kapalı havuzlarda bütün yetişkinlerin kadın ve erkek saatlerinde yanlarında bone, terlik ve havlu getirmeleri istenildi.