Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkezi ile Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin işbirliğiyle Suriye’li ve gönüllü faaliyetlere katılım sağlayan Batmanlı gençler ağız ve diş sağlığı kontrolünden geçti.  Hastanede gençler ücretsiz olarak muayene olup, diş bakımları ve ağız sağlığı bakımları yapıldı. 

 

 

DİŞ FIRÇASI VE MACUNU HEDİYE EDİLDİ

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde tedavilerini alan Batmanlı ve Suriye’li gençlere daha sonra Hastane yetkilileri ve doktorları tarafından diş macunu ve diş fırçası hediye edildi. Yine diş problemi ve ağız sağlığı ile ilgili problemi olanlara reçete yazılarak ilaçların alındı. İlk kez diş kontrolü ve ağız sağlığı taramasından geçen bazı gençler; “Dişlerimizi muayene ettirmek için buraya geldik. Dişimizin çürümemesi için dişlerimizi fırçalamamız gerekir. Sağlık ağız ve dişlerde başlar. Bize bu imkânı sunan Gençlik Merkezine ve doktorlarımıza teşekkür ediyoruz.” diye konuştular. 

 

 

“AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINI ÖNEMSİYORUZ”

Ağız ve Diş Sağlığını önemsediklerini belirten Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran; “Gençlerle diş sağlığı hakkında sohbet ettik. Yerinde görmeleri için Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine getirerek doktorlarımızın muayene etmelerini sağladık. Programımızın amacı gençlerin somut bir tedavi yöntemi uygulamaktır.  Yerinde birebir muayene olmaları ve görmelerini sağladık. Böylece onların aklında daha iyi kalıyor. Arkadaşlarıyla birlikte geldikleri zaman diş korkuları da geçmiş oluyor. O sebeple etkinliklerimizin amacı gençlerimize her şeyi yerinde göstermektir” diye konuştu.

 

 

“GENÇLERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ”

Projeyi desteklediklerini belirten Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mahsum Ekinci; “Gençlerimizin sağlığı her şeyden önemlidir. Bugün Suriye’li ve Batmanlı gençlerimizin diş taramaları ve ağız diş bakımlarını yaptık. Amacımız farkındalıklarını artırmaktır. Gençlerin hem diş doktoruna alışması ve korkularını yenmelerini sağlıyoruz. Gelecekte daha güzel dişlere sahip olmalarını sağlamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Toplumumuzdaki var olan diş tedavi korkusunu biraz yenmiş oluyorlar. Hem de gençlerimizi biraz daha güzel dişlere kavuşması için bir adım atmış oluyor.  Gençlik Merkezinin tüm projelerini destekliyoruz.” dedi. 

 

 

“SPOR VE EĞİTİM KADAR SAĞLIKTA ÖNEMLİ”

Gençlerin spor ve eğitimleri kadar sağlıklarına da önem vermeleri gerektiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren, çok yönlü olarak proje ve çalışmalarının devam ettiğini söyledi. İl Müdürü Eren; “Gençlerimizin ağız ve diş sağlığı muayenesini için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Gençlerimizin hem gönüllerini kazanmaya çalışırken hem de sosyal sorumluluk adına tedavilerini daha rahat bir şekilde yapmaya çalışıyoruz. Batmanlı gençlere yeni projelerle hizmet etmeye devam edeceğiz. Amacımız gençlerimizin sosyalleşmesini sağlayıp, eğitim ve sağlıklı olmalarını da sağlamaktır.” diye konuştu.