Kalkınma Bakanlığı’nın Sosyal Destek Programı (SODES)’in finanse ettiği, Batman Valiliği’nin destekleri ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yürüttüğü ‘Hayata Tutun 2’ projesi kapsamında alınan 270 adet satranç takımı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren tarafından İl Temsilcisi Mehmet Yıldız’a teslim edildi.

 

 

27 OKULA DAĞITILACAK 

Proje kapsamında 27 okulda satranç sınıfı oluşturmak için planlama yaptıklarını belirten Proje Koordinatörü Veysi TURAN; “Projemizin, ‘Bilinçli Sporcu Bilinçli Taraftar “ şeklinde belirlenen parolasının “ Bilinçli Sporcu” bölümünü meydana getirmek için spor ahlakına sahip, zihinsel becerileri yüksek bir nesil yetiştirmek gerektiğine inanıyoruz. Bu düşünce ile İl Temsilciliğimizle beraber hareket ederek Satranç sınıfı oluşturacağımız okulları belirledik.” dedi. 

 

 

“PROJEMİZ ÇOK BAŞARILI”

‘Hayata Tutun 2’ projesinin başarılı ve içi dolu şekilde devam ettiğini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “Geçen sene başarılı bir şekilde yürütülen Hayata Tutun 1’in devamı olan projemizi bu sene daha da geliştirerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı zihinsel, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden gelişmiş şekilde hayata hazırlamak istiyoruz. Bu düşüncemizi gerçekleştirmek için de etkili bir spor branşı olan satrancı yaygınlaştırmak amacıyla İl Temsilcimiz tarafından belirlenen 27 okula dağıtılmak üzere proje kapsamında alınan 270 adet satranç takımını teslim ettik.  Projenin amacına ulaşması için sorumluluk alan herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.