Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 9 ilin katılımıyla düzenlendiği Analig (Anadolu Yıldızlar Ligi) Badminton Bölge Şampiyonluğunu adeta şölene çevirdi. 09-11 Şubat 2018 tarihleri arasında 19 Mayıs Kapalı Spor salonunda yapılan bölge müsabakalarına Batman’ın yanı sıra Adıyaman, Kilis, Gaziantep, Siirt, Mardin, Şanlıurfa, Hakkâri ve Diyarbakır illerinin takımları katılım sağladı. Batman Badminton kız takımı grubu birinci bitirirken, Batman erkek takımımız da grubunu ikinci tamamlayarak Malatya’da düzenlenecek olan çeyrek final müsabakalarına katılmaya hak kazandılar. 

 

 

DERECEYE GİRENLER

Erkekler kategorisinde A Grubunda Diyarbakır birinci, Gaziantep ikinci, B Grubunda Adıyaman birinci, Kilis ikinci ve C Grubunda ise Mardin birinci, Batman ise ikinci olarak gruplarından çıktılar. Kızlarda ise A Grubunda Şanlıurfa birinci, Diyarbakır ikinci, B grubunda Kilis birinci, Gaziantep ikinci ve C grubunda ise Batman birinci, Adıyaman ise ikinci olarak Malatya’daki çeyrek final maçlarına katılmaya hak kazandılar. 

 

 

GENÇLİK SPOR 126 KİŞİYİ AĞIRLADI

Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonunda yapılan Badminton şampiyonasında 45 bayan, 45 erkek, 18 antrenör ve 18 idareci olmak üzere 126 kişiyi ağırladı. İl Müdürlüğü Batman’ın tanıtımı için, takımların konaklama ve birçok ihtiyacını karşılayarak onları büyük bir maddi sıkıntıdan kurtardı. Batman’dan memnun ayrıldıklarını belirten takımlar, Petrol kentinin misafirperver ve örnek bir şehir olduğunu ifade ettiler. 3 günlük şampiyonanın ardından dereceye girenlere Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Burak Eren, Tesisler Şube Müdürü Halil Çöl, Spor Şefi M.Nezir Akkuş ve davetliler tarafından ödülleri verildi. Spor Şube Müdürü Burak Eren, tüm organizasyonlarda ilimizin tanıtımı için seferber olduklarını belirterek, badminton şampiyonasını alınlarının akıyla bitirmenin mutluluğunu yasadıklarını söyledi. Eren ayrıca emeği geçen herkese teşekkür etti.