Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan ‘Beyaz Baston Körler Haftası’ nedeniyle Batman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürdü Halil Eren ve beraberindekiler bir dizi ziyaret gerçekleştirdiler. 15 Temmuz Şehitleri ilkokulunda, görme engelli çocuklar için özel olarak oluşturulan sınıfı ziyaret eden İl Müdürü Halil Eren’e, Milli Eğitim Şube Müdürü Akın Arı, RAM (Rehberlik Araştırma) Müdürü Zafer Korkmaz, Gençlik Merkezi Müdürü Musab Baran, Okulun idareci ve öğretmenleri eşlik etti. Çocuklarla bir süre sohbet eden yetkililer ardından çeşitli ikramlarda bulunup sınıftan ayrıldılar. 

                        

“ONLAR KALP GÖZÜYLE GÖRÜYORLAR”

Yapılan ziyaretin ardından konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Eren; “Onların gözleri görmeze bile, kalpleriyle görüp hissediyorlar. Bizim için bu çocuklar çok özeldirler. 1921 yılında Londra’da geçirdiği trafik kazası sonucu görme yetisini kaybeden Fotoğraf Sanatçısı James Biggs’in kendisini korumak için bastonunu beyaza boyaması görme engellilerle ilgili olarak farkındalık oluşmasını sağlamıştır. Beyaz baston, zaman içerisinde görme engeliler için bir sembol haline gelmiş ve 7-14 Ocak tarihlerinde tüm dünyada ’Beyaz Baston Körler Haftası’ olarak anılmaya başlanmıştır. “dedi.

 

“ONLAR İÇİN HERKES ÇABA GÖSTERSİN”

Toplumun her kesiminin onlar için farkındalık yaratması için duyarlılık gösterilmesini isteyen İl Müdürü Halil Eren; “Engellilik sadece engellileri ve onların ailelerini ilgilendiren bir sağlık problemi değil, toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Bütün sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle eğitim yılları, çalışma hayatı ve toplum içerisinde engellerle ilgili her türlü ayırım ortadan kaldırılmalıdır. Gençlik Spor olarak, engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayata katılmalarını ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmelerini sağlamak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Beyaz Baston Körler Haftasının ülkemizde ve tüm dünyada görme engellilerle ilgili hassasiyetleri arttırması ümidiyle, tüm görme engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum” diye konuştu.