Yarışmalara Batmanlı güreşseverler de büyük ilgi gösterdiler. Türkiye Güreş şampiyonasının açılış ve kapanış programına Batman Valisi Yılmaz Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, Spor Şube Müdürü Eyüphan Erdoğan, Güreş Federasyonu yetkilileri, Okul Müdürleri, kulüp başkanları ve çok antrenör izledi.

“FİNALLERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”                                

2013 yılında birçok dalda bölge ve Türkiye şampiyonluklarına ev sahipliği yaptıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci, final müsabakalarına ev sahipliği yapmaya devam edeceklerini söyledi. Ekinci yaptığı açıklamada; “Sayın valimiz Yılmaz Arslan’ın büyük maddi ve manevi desteklerinin yanı sıra, Gençlik Spor ailesi ve il temsilcilerimizle birlikte tüm branşlarda ilimizde bölge ve Türkiye şampiyonluklarını almaya devam edeceğiz. Petrol kentimizin spor ile tanıtımını yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Memleketimizin güzel insanlarına, gençliğine ne kadar hizmet etsek azdır. 4 gün boyunca ilimizde konaklama, lokanta ve benzeri işyerlerinde alışveriş yapan sporcu kafileleri ekonomiye de ciddi katkıları olmuştur. Batmanlı esnaflarımızın da bir nevide olsa yüzlerini güldürebilmişsek ne mutlu bizlere.” diye konuştu.

 

TÜRKİYE GREKO-ROMEN ŞAMPİYONLARI

Yapılan şampiyona sonucunda 29-32 kilogram Greko-Romen dalda Bursa’dan Ali Zor, 35 kilogramda Batman’dan Muhammed Acar, 38 kilogramda Siirt’ten Abdullah Toprak, 42 kilogramda Sakaraya’dan Serhat Kırık, 47 kilogramda İstanbul’dan B.Dursun Akkoç, 53 kilogramda İstanbul’dan Uğur Erdoğan, 59 kilogramda Bursa’dan Oktay Tuncay, 66 kilogramda Konya’dan Süleyman Akdoğan, 73 kilogramda Ordu’dan Emrullah Çubukçu ve 73-85 kilogramda Aydın’dan Mehmet Atçı sıkletlerinde Türkiye şampiyonu oldular.

 

TÜRKİYE SERBEST ŞAMPİYONLARI

Batman’da yapılan Türkiye serbest Güreş şampiyonasında kilolarında şampiyon olanlar zorlu maçların ardından belirlendi. 29-32 kilogramda Sivas’tan Furkan Hançerli, 35 kilogramda Batman’dan Doğan Kara, 38 kilogramda Ankara’dan Cavit Acar, 42 kilogramda Mersin’den Hamza Alaca, 47 kilogramda Ankara’dan Muhammed Yıldırım, 53 kilogramda Kahramanmaraş’tan Akşemsettin Tekke, 59 kilogramda Erzurum’dan Süleyman Dur, 66 kilogramda Erzurum’dan Oğuzhan Özdemir, 73 kilogramda Bursa’dan Mehmet Aygül ve 73-85 kilogramda Malatya’dan Ali Taşboru Türkiye şampiyonu olmayı başardılar.

“BATMAN’I ÇOK SEVDİK”

Batman’da 4 gün boyunca kalmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten katılımcı iller, ilk fırsatta tekrar gelmek istediklerini söyledi. Batman’da insanların kendilerini çok sıcak karşıladıklarını belirten spor kafile başkanları; “Batman’a gelmeden önce çok kararsız ve ön yargılıydık. Geldikten sonra bunun böyle olmadığını gördük. İnsanları bizi çok iyi karşılayıp en iyi bir şekilde ağırladılar. Batman gerçekten de çok modern ve gelişmiş bir ildir. Bize ev sahipliği yapan tüm Batmanlılara teşekkür ediyoruz.” diye konuştular.